Sorell al forn amb patates i allioli
Ingredients:
- 1,2 kg de sorell de mida mitjana o grossa, sense espines
- 800 g de patata agra o kenebec
- 1 ceba de Figueres
- 1 gra d’all
- 1 ou
- 30 ml d’oli d’oliva suau
- 7 g de sal
- 100 ml de vi blanc
Elaboració:
1
Peleu les patates i talleu-les a làmines fines. Feu el mateix amb la ceba.
2
En una plata de forn untada amb oli d’oliva, poseu les patates i la ceba, salpebreu-les i coeu-les al forn a 170 ºC uns 35 minuts. És el moment d’afegir-hi una copa de vi blanc i deixar-ho coure uns 5-10 minuts més.
3
En un got de túrmix poseu un ou, sal, pebre i un gra d’all sense el germen. Aneu-ho batent i emulsionant a poc a poc mentre hi incorporeu l’oli d’oliva fins que us quedi una emulsió suau i untuosa.
4
A sobre de la safata amb les patates, poseu-hi els filets de sorell amb la part de la carn mirant cap amunt, saleu-les lleugerament i cobriu-los amb l’allioli suau. Coeu-ho al forn a uns 220 ºC, 5 minuts més, fins que l’allioli es gratini lleugerament. Serviu-ho i mengeu-vos-ho acabat de fer.
Al·lèrgens:
peix, sulfits, ou.