Dreceres de barcelona.cat

  • ajuntament.barcelona.cat
  • meet.barcelona
  • Info Barcelona
  • Guia BCN
  • Tràmits
  • Plànol BCN
  • Canals de comunicació
  • Com s'hi va

Català (Canviar idioma)

  • Català
  • Castellano
  • English
  • www.barcelona.cat
  • Català
  • Logo Ajuntament de Barcelona
  • www.barcelona.cat
  • Ajuntament de Barcelona

Dreceres de barcelona.cat

  • ajuntament.barcelona.cat
  • meet.barcelona
  • Info Barcelona
  • Guia BCN
  • Tràmits
  • Plànol BCN
  • Canals de comunicació
  • Com s'hi va

Català (Canviar idioma)

  • Català
  • Castellano
  • English
Vés al contingut

Alimentació Sostenible

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Polítiques alimentàries urbanes
    Polítiques alimentàries urbanes
    • Polítiques alimentàries urbanes
      • Polítiques alimentàries urbanes
      • Polítiques alimentàries urbanes
      • Vincle amb els territoris
      • Pacte de Milà
      • Xarxes estatals i internacionals
      • Documentació
  • Estratègia 2030
  • Què fem?
    Què fem?
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Projectes educatius
      • Agròpolis
      • Instrucció de compra pública alimentària
      • Menjadors més sans i sostenibles
      • Projecte ALIMENTA
      • Programa Cistelles de Pla de Barris
      • Estratègia d'Agricultura Urbana
      • Biomarket
      • Centre d'Intercanvi Alimentari de Proximitat: Terra Pagesa
      • Comerç verd
      • Foodback
      • Terra i Gust
      • Oficina Conjunta d'Alimentació Sostenible
  • Què és l'alimentació sostenible?
    Què és l'alimentació sostenible?
    • Què és l'alimentació sostenible?
      • Què és l'alimentació sostenible?
      • Què és l'alimentació sostenible?
      • El test de l’alimentació sostenible
      • Alimentem-nos bé
      • Enfortim les economies locals
      • Cuidem el planeta
      • Malbaratament i reaprofitament alimentari
      • Agricultura urbana
  • Què pots fer tu?
    Què pots fer tu?
    • Què pots fer tu?
      • Què pots fer tu?
      • Què pots fer tu?
      • Necessites suport per al teu projecte d'alimentació sostenible?
      • On es poden comprar aliments sostenibles?
  • Capital de l'Alimentació Sostenible 2021
    Capital de l'Alimentació Sostenible 2021
    • Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021
      • Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021
      • Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021
      • Setmana de l’Alimentació Sostenible
      • 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària de Milà
      • Ara, aquí les escoles
      • El Menú de les Estacions
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Agenda
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Polítiques alimentàries urbanes
    Polítiques alimentàries urbanes
    • Polítiques alimentàries urbanes
      • Polítiques alimentàries urbanes
      • Polítiques alimentàries urbanes
      • Vincle amb els territoris
      • Pacte de Milà
      • Xarxes estatals i internacionals
      • Documentació
  • Estratègia 2030
  • Què fem?
    Què fem?
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Projectes educatius
      • Agròpolis
      • Instrucció de compra pública alimentària
      • Menjadors més sans i sostenibles
      • Projecte ALIMENTA
      • Programa Cistelles de Pla de Barris
      • Estratègia d'Agricultura Urbana
      • Biomarket
      • Centre d'Intercanvi Alimentari de Proximitat: Terra Pagesa
      • Comerç verd
      • Foodback
      • Terra i Gust
      • Oficina Conjunta d'Alimentació Sostenible
  • Què és l'alimentació sostenible?
    Què és l'alimentació sostenible?
    • Què és l'alimentació sostenible?
      • Què és l'alimentació sostenible?
      • Què és l'alimentació sostenible?
      • El test de l’alimentació sostenible
      • Alimentem-nos bé
      • Enfortim les economies locals
      • Cuidem el planeta
      • Malbaratament i reaprofitament alimentari
      • Agricultura urbana
  • Què pots fer tu?
    Què pots fer tu?
    • Què pots fer tu?
      • Què pots fer tu?
      • Què pots fer tu?
      • Necessites suport per al teu projecte d'alimentació sostenible?
      • On es poden comprar aliments sostenibles?
  • Capital de l'Alimentació Sostenible 2021
    Capital de l'Alimentació Sostenible 2021
    • Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021
      • Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021
      • Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021
      • Setmana de l’Alimentació Sostenible
      • 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària de Milà
      • Ara, aquí les escoles
      • El Menú de les Estacions
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Agenda
  1. Inici
  2. / Què fem?
  3. / Què fem?

Terra i gust

Terra i gust 2024

Terra i Gust, la Festa de l’Alimentació Sostenible

Divendres, 20 de setembre, de 20.00 a 22.30 hores; i dissabte i diumenge, 21 i 22 de setembre, de 12.00 a 22.30 hores

Tastets, showcookings, tallers, premis, concerts… La quarta edició de la festa ens convida a gaudir de la música, el menjar i el beure d’una manera més conscient. És també un espai on donar a conèixer aspectes clau per construir un futur més sostenible, amb condicions més justes per a la pagesia i el foment del producte de proximitat , tot això en benefici de les persones, dels territoris i del planeta. 

En aquesta edició, tindran especial protagonisme temes com el malbaratament alimentari, la pesca sostenible i l’aigua.

Us convidem a gaudir-ne al parc de la Ciutadella. Tota una experiència per als sentits!

  • Activitats
  • Restauració
  • Concerts
  • Edicions anteriors

Activitats

A l’espai d’activitats hi haurà tallers i jocs per a tota la família, showcookings, xerrades i altres per descobrir el món de la gastronomia i la sostenibilitat amb una mirada més respectuosa amb el medi ambient i amb qui produeix els aliments que consumim, i incidint en les problemàtiques presents.

divendres 20 de setembre

Acte d'entrega de premis
III Premis a la Responsabilitat Gastronòmica d'Slow Food Barcelona
III Premis a la Responsabilitat Gastronòmica d'Slow Food Barcelona

III Premis a la Responsabilitat Gastronòmica d'Slow Food Barcelona

De 20.30 a 21.15 h

Slow Food Barcelona, que des del 2005 proposa una ecogastronomia de territori, impulsa els III Premis a la Responsabilitat Gastronòmica, per a una xef, una productora i una entitat.

Entitat: Slow Food Barcelona i Fundació Alícia

dissabte 21 de setembre

Taller-Xerrada
La Barceloneta una cuina esborrada
La Barceloneta una cuina esborrada

La Barceloneta, una cuina esborrada

De 12.00 a 14.30h

Capbussa't en una cuina d'aprofitament i proximitat vinculada als barris pesquers i la llotja mentre reflexionem sobre el saber popular.

Entitat: Associació Dones amb Sal

Taller
Destapar la publicitat enganyosa en l'alimentació
Destapar la publicitat enganyosa en l'alimentació

Destapar la publicitat enganyosa en l'alimentació

De 12.00 a 14.30h

Quina informació donen les etiquetes dels aliments? Aprendrem a ampliar la visió crítica envers la publicitat d'aliments, reconeixent els possibles enganys i llegint més enllà dels anuncis. 
Públic familiar.

Entitat: Justícia alimentària

Taller
Collage d'hummus de colors
Collage d'hummus de colors

Collage d'hummus de colors

De 12.00 a 14.30h

Elaborarem hummus amb varietat de llegums, combinat amb diferents guarnicions de verdures i hortalisses. I farem un collage amb imatges! Públic familiar.

Entitat: CREDA

Programa de ràdio
L'arca de Nogué
L'arca de Nogué

L'arca de Nogué

De 12.30 a 13.00 h

El cuiner Pep Nogué dedicarà la secció “L'arca de Nogué” del programa El suplement de Catalunya Ràdio a “Terra i Gust”, la festa de l'alimentació sostenible.

Taller
Maridatge cerveser
Maridatge cerveser

Maridatge cerveser

De 13.30 a 14.15 h

Descobreix com es dissenya un maridatge cerveser amb una activitat didàctica on no només aprendràs el com i el perquè; també podràs degustar un maridatge amb un dels plats de Terra i Gust. 

Entitat: Barcelona Beer Festival

Taller
Showcooking i tastet de dolços vegans amb experiència mindful eating
Showcooking i tastet de dolços vegans amb experiència mindful eating

Showcooking i tastet de dolços vegans amb experiència mindful eating

De 15.00 a 16.00 h

Aprofundeix en l'alimentació sostenible des de la creació d'unes saboroses i dolces galetes veganes, senzilles i perfectes per portar a l'escola, endinsant-nos a una experiència mindful eating.

Entitat: Fundación Spirit i Alquímia Vegana. 

Presentació Llibre
Presentació del llibre Mètode Ada Parellada. Conciliar Cuina i Vida
Presentació del llibre Mètode Ada Parellada. Conciliar Cuina i Vida

Presentació del llibre Mètode Ada Parellada. Conciliar Cuina i Vida

De 16.30 a 17.15 h

Ens vinculem a la Setmana del Llibre en Català amb Ada Parellada, cuinera del Semproniana i referent de la lluita contra el malbaratament alimentari, que presenta Mètode Ada Parellada. Conciliar Cuina i Vida.

Entitat: Setmana del Llibre en Català

Taller
Taller d'infusions i herbes
Taller d'infusions i herbes

Taller d'infusions i herbes

De 17.00 a 20.00h

Coneixerem diferents herbes de la terra a través de les seves olors, les propietats i els usos tradicionals. Aprendrem a dissenyar combinacions entre elles i les tastarem! 

Entitat: ZeroWaste BCN

Taller
Res es perd, tot es composta!
Res es perd, tot es composta!

Bombes de llavors i compostatge!

De 17.00 a 18.30 h

Aprèn a fer bombes de llavors de plantes amb propietats medicinals i culinàries. També, ens endinsarem en el món del compost transformant els residus orgànics en adob ric en nutrients. Participa i tanca el cicle!

Entitat: Aula Ambiental Ciutat Vella

Joc
Pa sense tomàquets
Pa sense tomàquets

Pa sense tomàquet

De 17.00 a 18:30h

Joc participatiu on les persones participants tenen a l’abast diferents aliments, espècies, productes frescos i fotografies, i s’han de posar d’acord per identificar cada ingredient i decidir si es podia trobar a la taula de Jaume I.

Entitat: Cuinant Cultures

Taller
Fem pasta de dents amb plantes remeieres
Fem pasta de dents amb plantes remeieres

Fem pasta de dents amb plantes remeieres

De 17.00 a 20.00h

Elaborarem una pasta de dents amb ingredients ecològics mentre parlem de les plantes remeieres i els seus usos medicinals i culinaris.

Entitat: Taller d'Oficis Barcelona Activa 

Showcooking
Sostenibilitat mar i muntanya: pesca amb baix impacte i conreu periurbà
Sostenibilitat mar i muntanya: pesca amb baix impacte i conreu periurbà

Sostenibilitat mar i muntanya: pesca amb baix impacte i conreu periurbà

De 17.30 a 18.30 h

Showcooking que uneix producte i cuina del mar i la muntanya de Barcelona, amb Marc Singla (xef de la Mar Salada), La Platjeta (pesca sostenible) i Can Calopa (vins, olis i tomàquet mandó).

Entitat: La Platjeta i Can Calopa

Taller
Fem Camí
Fem Camí

Fem Camí

De 18.30 a 20.00h

L’activitat gira al voltant d’un mapa mundial de grans dimensions i la representació gràfica de la procedència dels principals productes pesquers que es troben a les grans superfícies.

Entitat: La platjeta i Cap a Mar

Cook & Chat
L'aigua s'aprèn per la set
L'aigua s'aprèn per la set

L'aigua s'aprèn per la set

De 19.00 a 19.45 h

Cook & Chat sobre el líquid més preciós amb Virginia Mendoza (autora de La Sed), Adriana Carcelén (xef de Rasoterra), Magui Caviglia (perfil d'IG @usaryreusar) i Annelies Broekman (CREAF).

diumenge 22 de setembre

Contacontes
La Quinoa Viatgera
La Quinoa Viatgera

La Quinoa Viatgera

De 12.00 a 14.30 h

Viatgem a un món de fantasia per prendre consciència de la importància de consumir aliments sostenibles, de proximitat i respectuosos amb els drets.
Públic familiar (5-7 anys).

Entitat: Observatori DESCA

Joc
Regener-action toolkit: Aprèn i regenera el món que ens envolta
Regener-action toolkit: Aprèn i regenera el món que ens envolta

Regener-action toolkit: Aprèn i regenera el món que ens envolta

De 12.00 a 14.30 h

Descobrim 11 accions per contribuir a recuperar els nostres ecosistemes, les comunitats i la nostra pròpia salut a través del menjar. 

Entitat: Coordinadora de Mercats de Pagès

Joc
Etnogràfica - Antropologia en Acció
Etnogràfica - Antropologia en Acció

Aliments d'arreu que són d'aquí

De 12.00 a 14.30 h

Descobrim els aliments arribats d'arreu del món, de la mà de persones migrades, i que actualment es produeixen en l'àmbit local. 
Públic familiar.

Entitat: Etnogràfica - Antropologia en Acció 

Showcooking
Plant-Based, una tendència gastronòmica responsable
Plant-Based, una tendència gastronòmica responsable

Plant-Based, una tendència gastronòmica responsable

De 13.00 a 14.00 h

Fa temps que hi ha una sensibilitat per la clientela que només consumeix vegetals, i la tendència s'ha consolidat als centres de formació, com el CETT, que ens ofereix un showcooking sobre el tema.

Entitat: CETT

Taller
Terroir Cerveser
Terroir Cerveser

Terroir Cerveser

De 14.30 a 15.15 h

Amb el guiatge d'Ales Agullons, podrem tastar i entendre la cervesa espontània, elaborada a partir de llevats salvatges en què el temps i l’entorn són els ingredients més importants.

Entitat: Barcelona Beer Festival

Showcooking
Abarkam i l'Etnogràfica
Abarkam i l'Etnogràfica

Cuina ètnica de proximitat

De 16.30 a 17.30 h

Un showcooking que porta les llavors a la taula, amb una mirada transversal i cultural que uneix a l’entitat Abarka Keita Mady, de l’Horta l'africà, i Marta Ruiz, de L'Etnogràfica.

Entitat: Abarka i l'Etnogràfica

Taller
Taller i degustació de la beguda africana bissap
Taller i degustació de la beguda africana bissap

Taller i degustació de la beguda africana bissap

De 17.00 a 20.00 h

Experimentem la gastronomia africana amb l'elaboració d'una beguda amb gingebre i uns bunyols tradicionals d'aquest continent. 

Entitat: Menjador Ca La Rosa

Joc
Memòria... i acció!
Memòria... i acció!

Memòria... i acció!

De 17.00 a 20.00 h

Coneix els projectes sostenibles i les accions transformadores que es duen a terme actualment a la ciutat de Barcelona amb el nostre joc de memòria. 
Públic familiar. 

Entitat: Secretaria Tècnica XEAB

Taller-Xerrada
Com alimentar-nos cuidant el planeta
Com alimentar-nos cuidant el planeta

Com alimentar-nos cuidant el planeta

De 17.00 a 18:30 h

Visualitzarem l'impacte que genera al planeta la nostra forma actual d'alimentar-nos i compartirem algunes claus per reduir aquesta dinàmica.

Entitat: CODINUCAT

Showcooking
El malbaratament a la cuina i la sala dels restaurants
El malbaratament a la cuina i la sala dels restaurants

El malbaratament a la cuina i la sala dels restaurants

De 17.45 a 18.45h

Cook & Chat sobre el malbaratament a la restauració, amb els guanyadors de cuina i sala del Premi Social Josep Lladonosa 2024, que treballen a escoles d’hostaleria de tota Catalunya.

Entitat: Premis Josep Lladonosa

Taller
L'Aresta
L'Aresta

Sal d’herbes del Mediterrani

De 18.30 a 20.00 h

Aprenem les propietats de plantes medicinals típiques de l'àrea mediterrània i preparem la nostra pròpia sal d'herbes.

Entitat: L'Aresta

Showcooking
Vicent Guimerà i el seu projecte "Mans"
Vicent Guimerà i el seu projecte "Mans"

Vicent Guimerà i el seu projecte "Mans"

De 19.00 a 19.45 h

Vicent Guimerà, xef slow food de l’Antic Molí (amb Estrella Michelín i Estrella Verda), farà un showcooking de “Mans”, projecte que uneix des dels productes fins a la vaixella, creada per artesans ebrencs. 

Restauració

A l’espai de restauració hi haurà un ampli ventall de plats i begudes elaborats amb productes ecològics i de temporada de diferents establiments gastronòmics de proximitat.  El preu dels platets és de 5 euros i el de les begudes de 2,5 euros.

Enguany Casablanca és la ciutat convidada de les Festes de la Mercè. Per això, dins l’oferta de restauració de Terra i Gust hi haurà un restaurant de cuina marroquina.

Imatge
Assalto Bar de Vins

Mongeta verda, miso de mongeta de Santa Pau, ametlles i stracciatella | ASSALTO BAR DE VINS

Mongeta verda del Parc Agrari, miso de mongeta de Santa Pau, ametlles fregides i stracciatella fumada. Sense gluten. Vegetariana.

Al·lèrgens: Soja i productes que contenen soja • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d'Austràlia • Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam • Altramuços i productes a base de tramussos.

La puntuació ambiental de la Mongeta verda del Parc Agrari del restaurant Assalto Bar de Vins, és de 8,5 punts.

Imatge
Caneló de pota blava, mirim, poma i beixamel d’avellanes

Caneló de pota blava, mirim, poma i beixamel d’avellanes | ASSALTO BAR DE VINS

Caneló de pollastre pota blava, mirim d’anyell —fermentat japonès—, poma fresca i beixamel d’avellanes.

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta • Ous i productes que contenen ou • Soja i productes que contenen soja • Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia • Anhídrid sulfurós i sulfits • Tramussos i productes a base de tramussos.

La puntuació ambiental del Caneló de pollastre pota blava del restaurant Assalto Bar de Vins, és de 9 punts.

Imatge
Entrepà de mandonguilles de vedella de Girona

Entrepà de mandonguilles de vedella de Girona amb bolonyesa | BACARO

Entrepà del forn Vol a vol de mandonguilles de vedella de Girona amb una salsa bolonyesa.

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Api i productes derivats • Anhídrid sulfurós i sulfits.

La puntuació ambiental de l'Entrepà de mandonguilles de vedella de Girona del restaurant Bacaro, és de 8,5 punts.

Imatge
Entrepà de falàfel casolà amb salsa tahina

Entrepà de falàfel casolà amb salsa tahina | BACARO

Entrepà del forn Vol a vol amb falàfel casolà de cigrons ecològics amb salsa tahina. Vegetariana. Vegana.

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam.

La puntuació ambiental de l'Entrepà de falàfel casolà amb salsa tahina del restaurant Bacaro, és de 9 punts.

Imatge
Kefta de xai i porc

Kefta de xai i porc | BISTROT LEVANT

Mandonguilles de xai i porc de Cal Tomàs, amb iogurt i ceba za’atar, en pa de pita.

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Ous i productes que contenen ou • Soja i productes que contenen soja • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).

La puntuació ambiental de Kefta de xai i porc del restaurant Bistrot Levant, és de 7,8 punts.

Imatge
Minisabich d’albergínia de La Piotxa

Minisabich d’albergínia de La Piotxa | BISTROT LEVANT

Pa de pita d’albergínia fregida de La Piotxa amb verdures fresques i tahina, amb ous ecològics. Vegetariana.

Al·lèrgens: Ous i productes que contenen ou.

La puntuació ambiental de Minisabich d’albergínia de La Piotxa del restaurant Bistrot Levant, és de 8,5 punts.

Imatge
Arròs amb costella de porc Duroc i kimtxi casolà de col del Parc Agrari

Arròs amb costella de porc Duroc i kimtxi casolà de col del Parc Agrari | CASA XICA

Arròs fregit a la planxa amb tres soies diferents, costella macerada i arrebossada amb farina de blat de moro i kimtxi casolà de col del Parc Agrari.

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Soja i productes que contenen soja • Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam.

La puntuació ambiental de l'Arròs amb costella de porc Duroc del restaurant Casa Xica, és de 9,3 punts.

Imatge
Arròs fregit amb verdures de temporada

Arròs fregit amb verdures de temporada i kimtxi casolà de col del Parc Agrari | CASA XICA

Arròs fregit a la planxa amb tres soies diferents, carbassó, fonoll i kimtxi casolà de col del Parc Agrari. Sense gluten. Vegeteriana. Vegana.

Al·lèrgens: Soja i productes que contenen soja • Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam.

La puntuació ambiental de l'Arròs fregit amb verdures de temporada del restaurant Casa Xica, és de 9,8 punts.

Imatge
Coca d’escalivada de Balaguer

Coca d’escalivada de Balaguer | EL CELLER DEL NOU PRIORAT

Coca de recapte de farina ecològica de Cal Pauet, albergínia i pebrot vermell, raïm i oli Az-Azeytum de Batea. Vegetariana. Vegana.

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut.

La puntuació ambiental de la Coca d’escalivada de Balaguer del restaurant El Celler del nou Priorat, és de 9,3 punts.

Imatge
Cruixents de pollastre de pagès amb moniato ecològic

Cruixents de pollastre de pagès amb moniato ecològic | EL CELLER DEL NOU PRIORAT

Tires de pollastre de pagès arrebossat amb panko, acompanyat de xips de moniato i salsa tàrtara casolana. Sense gluten.

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Ous i productes que contenen ou • Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia • Mostassa i productes derivats.

La puntuació ambiental dels Cruixents de pollastre de pagès del restaurant El Celler del nou Priorat, és de 9,3 punts.

Imatge
Croquetes d’espinacs a la catalana

Croquetes d’espinacs a la catalana | ESPAI PUNTAL

Reinterpretació dels espinacs a la catalana (espinacs, pinyons i panses) en croqueta casolana. Vegetariana.

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia.

La puntuació ambiental de les Croquetes d’espinacs a la catalana del restaurant Espai Puntual, és de 9,5 punts.

Imatge
Brioix de galta a la cervesa negra i poma

Brioix de galta a la cervesa negra i poma | ESPAI PUNTAL

Brioix de mantega farcit de carn entatxonada marinada en cervesa artesana, amb poma especiada i herbes.

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Mostassa i productes derivats • Ou.

La puntuació ambiental del Brioix de galta a la cervesa negra i poma del restaurant Espai Puntual, és de 9 punts.

Imatge
Pizza a la romana amb salsa genovesa catalana

Pizza farcida amb salsa genovesa catalana | FELLA

Pizza artesana, a la romana, de farina ecològica de Roca Fariners, farcida ceba de Figueres amb ternera eco de Cal Tomàs i grana padano.

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Soja i productes que contenen soja • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Anhídrid sulfurós i sulfits • Api i productes derivats.

La puntuació ambiental de la Pizza farcida amb salsa genovesa catalana del restaurant Fella, és de 8,5 punts.

Imatge
Pizza mediterrània

Pizza mediterrània | FELLA

Pizza artesana “a la romana" de farina eco de Roca Fariners, amb crema de carbassa d’El Tros d’Ordal, albergínes rostides, avellanas torrades de Reus, pols de tàperes i escates de ricotta curada. Vegetariana.

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Soja i productes que contenen soja • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa no vegana) • Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia • Anhídrid sulfurós i sulfits.

La puntuació ambiental de la Pizza mediterrània del restaurant Fella, és de 9 punts.

Imatge
Botifarra de peus de porc i morro

Botifarra de peus de porc i morro | GREEN LEKA VALLDAURA

Botifarra de peus i morro de porc de la granja dpagès al forn amb allioli de mongeta del ganxet sobre torrada.

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Ous i productes que contenen ou.

La puntuació ambiental de la Botifarra de peus de porc i morro del restaurant Green Leka Valldaura, és de 7,5 punts.

Imatge
Albergínia al misso d’arròs del delta de l’Ebre

Albergínia al misso d’arròs del delta de l’Ebre | GREEN LEKA VALLDAURA

Albergínia escalivada, amb salsa de misso d’arròs i un toc de soja caramel·litzada. Sense gluten. Vegetariana. Vegana.

Al·lèrgens: Soja i productes que contenen soja.

La puntuació ambiental de l'Albergínia al misso d’arròs del delta de l’Ebre del restaurant Green Leka Valldaura, és de 9,3 punts.

Imatge
Motomami

Motomami | HAPPY FOODS ECO

Smash burger de vedella eco femella amb bacó fumat, crema de formatges i ceba caramel·litzada en pa de brioix, per Jordi Morera.

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).

La puntuació ambiental de Motomami del restaurant Happy Foods Eco, és de 7 punts.

Imatge
Crispy Roll

Crispy Roll | HAPPY FOODS ECO

Rotllet de blat cruixent amb gírgoles de castanyer (maitake), carbassa confitada, formatge emmental i llavors de cànem. Sense gluten. Vegetariana.

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).

La puntuació ambiental de Crispy Roll del restaurant Happy Foods Eco, és de 8,5 punts.

Imatge
Croqueta de porc rostit amb iogurt i menta

Croqueta de porc rostit amb iogurt i menta | LA SOSENGA

Croqueta de cap de llom de porc Ral d’Avinyó ibèric, rostit amb vi blanc Tuets, all i llorer salvatge, amb iogurt i menta fresca.

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Ous i productes que contenen ou • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).

La puntuació ambiental de la Croqueta de porc rostit amb iogurt i menta del restaurant La Sosenga, és de 8,8 punts.

Imatge
Ceba escalivada farcida de bolets i albergínia blanca eco

Ceba escalivada farcida de bolets i albergínia blanca eco, holandesa de romaní i praliné d’ametlla | LA SOSENGA

Ceba rostida de Can Fisas, farcida amb bolets i albergínia de Can Fisas, napada amb una holandesa de romaní i un praliné fet a casa, amb ametlles eco de Cal Galderic torrades a la llenya. Sense gluten. Vegetariana.

Al·lèrgens: Ous i productes que contenen ou • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia.

La puntuació ambiental de la Ceba escalivada farcida de bolets i albergínia blanca eco del restaurant La Sosenga, és de 9 punts.

Imatge
Burger Llamber

Burger Llamber | LLAMBER

Hamburguesa de vaca madurada de Cal Tomàs, formatge Tometa, ceba amb soja, rosta, salsa Llamber i quètxup casolà.

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Ous i productes que contenen ou • Soja i productes que contenen soja • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Mostassa i productes derivats • Anhídrid sulfurós i sulfits.

La puntuació ambiental de la Burger Llamber del restaurant Llamber, és de 7 punts.

Imatge
Arròs melós amb xiitake i emulsió thai

Arròs melós amb xiitake i emulsió thai | LLAMBER

Arròs melós Molino de Roca, amb bolet xiitake Ben Fet i emulsió thai. Vegetariana.

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Ous i productes que contenen ou • Soja i productes que contenen soja • Anhídrid sulfurós i sulfits.

La puntuació ambiental de l'Arròs melós amb xiitake i emulsió thai del restaurant Llamber, és de 7 punts.

Imatge
Brioix de vedella entatxonada amb salsa barbacoa, tomàquet i enciam

Brioix de vedella entatxonada amb salsa barbacoa, tomàquet i enciam | MESCLADÍS

Entrepà de Pa de Kilo de vedella entatxonada halal, cuinada a baixa temperatura, amb salsa barbacoa casolana, tomàquet i enciam roure, en pa de brioix rodó. 

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Ous i productes que contenen ou • Soja i productes que contenen soja • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Api i productes derivats.

La puntuació ambiental del Brioix de vedella entatxonada del restaurant Mescladís, és de 7 punts.

Imatge
Mandonguilles de pa i formatge, amb bolonyesa de verdures de temporada

Mandonguilles de pa i formatge, amb bolonyesa de verdures de temporada |MESCLADÍS

Mandonguilles fetes amb sobres de pa i formatge bio, arrebossades i fregides, i salsa de verdures de temporada. Vegetariana.

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Ous i productes que contenen ou • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Api i productes derivats.

La puntuació ambiental de les Mandonguilles de pa i formatge del restaurant Mescladís, és de 8,8 punts.

Imatge
“Paquito” de xai

“Paquito” de xai | ZAZA - CUINA I VI

Pa de llet cruixent, xai d’Aragó desfilat de Cal Sileta, iogurt, cogombre de Can Fisas adobat, menta i llimona ratllada.

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).

La puntuació ambiental del “Paquito” de xai del restaurant Zaza - Cuina i Vi, és de 7 punts.

Imatge
Ravioli de carbassa Hokkaido, crema de mantega i sàlvia

Ravioli de carbassa Hokkaido, crema de mantega i sàlvia | ZAZA - CUINA I VI

Pasta fresca d’ou, farcida de carbassa Hokkaido de Can Fisas, parmesà, amaretti, mantega i sàlvia. Vegetariana.

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Ous i productes que contenen ou • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia.

La puntuació ambiental del Ravioli de carbassa Hokkaido del restaurant Zaza - Cuina i Vi, és de 8 punts.

Imatge
Cous cous tradicional amb verdures de temporada

Cous cous tradicional amb verdures de temporada | DIAMOND & EL PAGÈS DEL PRAT

Ciutat convidada: Projecte familiar agrícola del Parc Agrari, format per marroquins.

Cous cous tradicional amb carbassa, carbassó, pastanaga, ceba, sèmola de blat, panses, cigrons i espècies Ras el Hanout. Vegetariana. Vegana.

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut.

La puntuació ambiental de Cous cous tradicional amb verdures de temporada del restaurant Diamond & El Pagès del Prat, és de 9 punts.

Imatge
Cous cous tradicional amb vedella i verdures de temporada

Cous cous tradicional amb vedella i verdures de temporada | DIAMOND & EL PAGÈS DEL PRAT

Ciutat convidada: Projecte familiar agrícola del Parc Agrari, format per marroquins.

Cous cous tradicional amb un guisat de carn de vedella, verdurres de temporada i espècies Ras el Hanout.

Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut.

La puntuació ambiental de Cous cous tradicional amb vedella i verdures de temporada  del restaurant Diamond & El Pagès del Prat, és de 8 punts.

I també...

Imatge

Els productors de Terra i Gust

En aquesta edició es torna a organitzar un mercat de petits productors de proximitat i ecològics.

Tindrem els següents: Pinullet Queseria Urbana (formatges de vaca amb llet ecològica) • VÄCKA (formatges vegans ecològics) • Casanovas Cansaladers (embotits elaborats amb carn ecològica) • Nomdonalagana (melmelades elaborades amb productes de proximitat) • Organic Africa Chocolate (xocolata artesana ecològica) • FORNO BOMBA (forn que elabora productes amb farines ecològiques).

Imatge
Begudes ecològiques i de proximitat

Begudes ecològiques i de proximitat

Tindrem els vins de l’Olivera Cooperativa - Can Calopa, Rabassaires, Terra Buxena i Clot de les Soleres i la kombutxa de Lov Kombucha, que també portarà sucs i refrescs ecològics. A més, tornen a col·laborar amb nosaltres Barcelona Beer Festival amb Ales Agullons, Birra 08, Kibus, La Cervesera del Poblenou., Les Clandestines de Montferri i Lo Vilot.

Imatge
Gelats de proximitat

Gelats de proximitat

Cremes gelades elaborades amb un màxim de productes de l'’entorn local. El segell DelaTerra (projecte de Delacrem) és sinònim de quilòmetre zero i proximitat.

Imatge
Cafès

Cafès

The Milk and Coffee: cafè d’especialitat elaborat amb una Velopresso, una bici cafetera que, amb el pedaleig, obté l'’energia que permet moldre i fer el cafè.

Concerts

A més, la música també serà protagonista amb un espai propi que inclourà propostes variades per a cada moment del dia. Concerts que acompanyaran els vermuts del migdia, més música en viu per passar una bona estona a la tarda i ritmes més potents que ens faran ballar al vespre.

Concert d'Aïta Mon Amour
Concert d'Aïta Mon Amour

Concert d'Aïta Mon Amour

Divendres 20 a les 22 h

Els d’Aïta Mon Amour, amb Widad Mjama, a la veu i percussió, i Khalil Epi (mandole, outar i programació) rescaten la poesia àrab de l’oblit per retre homenatge a aquestes majestuoses dones. 

Concert Alejandro i Maria Paula
Concert Alejandro i Maria Paula

Concert Alejandro i Maria Laura

Dissabte 21 a les 13.00 h

La música d’Alejandro Rivas i María Laura Bustamante, al seu treball Dos Hemisferios, és un mestissatge de cançons romàntiques i reflexives amb ritmes indie i pop amb un lleuger toc folklòric molt ballable.

Concert Juanlu Leprevost
Concert Juanlu Leprevost

Concert Juanlu Leprevost

Dissabte 21 a les 22.00 h

Caravana és un viatge multicultural a través de la vida i la música de Juanlu Leprevost, exintegrant d’Ojos de Brujo, el qual es va gravar en una caravana, acompanyat d’artistes de diversos estils de tot el món.

Concert Aymée Nuviola
Concert Aymée Nuviola

Concert Aymée Nuviola

Diumenge 22 a les 13.00 h

Aymée Nuviola aterra a la Mercè en format quintet amb el qual recorre els ritmes del jazz llatí, el filin, el bolero, el son i la timba cubana per fer-nos ballar amb les cançons del disc Havana Nocturne.

Concert Egosex
Concert Egosex

Concert Egosex

Diumenge 22 a les 22.00 h

Egosex presenta 15 Minutes of Fame, ple de jungle trance blues, un gènere que fusiona blues tradicional, ritmes de trance hipnòtic i incorpora efectes de la percussió africana.

Per què Terra i Gust és sostenible?

Imatge

Amb el producte

  • Trobaràs una oferta gastronòmica local, de temporada i saludable
  • Dona suport i promociona petites productores de proximitat
  • Assessora als i les restauradores que hi participen per reduir el malbaratament alimentari
  • Es calcula l’impacte ambiental de tots els platerets que ofereix amb la calcuteca  
Imatge

Amb el planeta

  • S’assegura la recollida selectiva dels residus, garantint la gestió final correcta de les fraccions recollides selectivament. 
  • Redueix el plàstic per materials reciclables i reutilitzables
  • El mobiliari és de fusta recuperada.
  • Les principals organitzacions col·laboradores compten amb el certificat Biosphere de turisme responsable.
  • Aposta per l’energia sostenible amb l’ús de grups electrògens amb certificació sostenible.
Imatge

Amb les persones

  • Fomenta l’economia local amb la contractació de proveïdores autònomes i petites pymes del territori. 
  • El personal de sala, cuina i neteja estan contractats a través de la Fundació Mescladís, que treballa per donar oportunitats a persones en risc d’exclusió.
Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís legal