Pollastre rostit
Ingredients:
60 g de mantega
100 g de cansalada viada en rodanxes
1 cullerada sopera de farina
30 ml de brou d’au
2 cebes petites
1 pollastre
1 polsim de sal
1 polsim de pebre negre acabat de moldre
Elaboració:
1
Escalfeu el forn a 200 °C.
2
Netegeu molt bé el pollastre, elimineu-ne totes les vísceres i després assequeu el cos amb un tros de paper absorbent. Fregueu la pell per la part exterior i també l'interior amb una mescla de sal i pebre.
3
Peleu i talleu per la meitat les dues cebes tendres. Introduïu-ne els trossos dins del pollastre. Després lligueu-lo, unint i encreuant les potes, amb fil de cuina.
4
Poseu tires de cansalada sobre el pollastre. Llavors poseu-ho tot en una safata o sobre la graella del forn i cuineu-ho 40 minuts.
5
Una vegada que el pollastre ja estigui a punt, recupereu el suc que ha deixat anar durant la cocció i passeu-lo per un colador. Daureu la farina en una paella, barregeu-la amb el suc de la cocció i afegiu-hi, a poc a poc, el brou d’au fins a obtenir una salsa de consistència adequada.