Sopa de tomàquet
Ingredients:
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 1 ceba petita
- 1 porro
- 2 grans d'all
- 700 grams de tomàquet madur
- 850 ml de brou de pollastre
- 2 cullerades de tomàquet concentrat
- Sal
- Pebre negre
- Sucre
- ½ pa de xapata
- 12 fulles d'alfàbrega
- Oli d'oliva verge extra
Elaboració:
1
Escalfeu oli en un pot gran.
2
Afegiu-hi la ceba, el porro i els alls. Coeu aquests ingredients a foc lent, fins que estiguin tous.
3
Poseu els tomàquets en un bol i cobriu-los amb aigua bullint. Deixeu-los reposar durant un minut.
4
Escorreu els tomàquets i cobriu-los amb aigua freda. Deixeu-los reposar un altre minut.
5
A continuació, peleu els tomàquets, talleu-los a trossets i incorporeu-los a la barreja de ceba, porro i all. Afegiu-hi el brou de pollastre, el concentrat de tomàquet, la sal i el pebre. També poseu-hi un pessic de sucre. Això ens ajudarà a realçar el sabor del tomàquet.
6
Poseu la barreja a ebullició, cobriu el pot amb una tapadora i coeu-ho a foc lent durant 30 minuts.
7
Talleu el pa a trossos i poseu-lo en els diferents plats de sopa amb els quals servireu la sopa.
8
Finalment, afegiu-hi l'alfàbrega i aboqueu la sopa sobre el pa. Abans de servir, podeu ruixar la sopa amb una petita quantitat d'oli d'oliva extra verge.