Amanida de mongeta tendra al pesto amb encenalls de formatge curat
Ingredients:
- 600 g de mongeta tendra
- 60 ml oli d'oliva d'arbequina
- 1 manat d'alfàbrega fresca
- 100 g formatge curat de proximitat
- 50 g formatge parmesà o similar
- 60 g pinyons
- 1 gra d'all
- 4 tomàquets vermells
- 1 capsa de cirerols grocs
Elaboració:
1
Netegeu les mongetes amb aigua abundant, talleu-los la part que les uneix a la planta i desestimeu-la. Talleu la resta de la beina en tires fines com si fossin tallarines.
2
Poseu aigua a bullir amb sal abundant, escaldeu-hi les mongetes uns 5-6 minuts i refredeu-les una vegada escorregudes, amb aigua amb gel.
3
En un got de batedora, aboqueu-hi l'oli d'oliva, un gra d'all petit, les fulles de l’alfàbrega, els pinyons lleugerament torrats i el formatge tipus parmesà. Tritureu-ho tot fins a obtenir un pesto ben fi.
4
Netegeu i peleu els tomàquets i talleu-los a daus petits.
5
En un bol, disposeu les mongetes ben escorregudes i els tomàquets i salpebreu-ho. Emplateu decorant amb els cirerols grocs, el pesto i ratlleu formatge curat per sobre al gust.
Al·lèrgens:
Lactosa, fruita seca