Moscatell i avellana de Reus

Dos ingredients per a unes postres: una beguda amb ADN català i una fruita seca, l’avellana DOP Reus.

 

Què és el moscatell?

És un vi nascut a l’edat antiga i que ha anat evolucionant al llarg dels anys fins a convertir-se en aquest vi semi dolç i aromàtic que tenim avui en dia. Dir que és un producte català no és exagerar si tenim en compte la quantitat d’hectàrees de vinya que hi ha a Catalunya on es conrea el raïm moscatell, necessari per la seva producció (DO Catalunya, DO Priorat, DO Empordà, etc.). 

A més, el raïm moscatell és ric en minerals, ajuda a prevenir l’osteoporosi, enforteix els ossos i pot ajudar a reduir els nivells de colesterol.

Què és l’avellana de Reus?

L’any 2004 es va concedir a l’Avellana de Reus el segell de Denominació d’Origen Protegida (DOP) destacant la cura que es posa en totes les fases de conreu, collita i producció d’aquest producte. 

En plena temporada de recollida d’avellanes, reivindiquem l’origen, les propietats nutricionals (riques en vitamines i minerals) i els beneficis per a la salut d’aquesta fruita seca: redueix l’estrès, el colesterol, ajuda a mantenir un correcte trànsit intestinal i a prevenir problemes cardiovasculars, entre d’altres.

Imatge

Avellana
Fruita seca de bon conservar en un pot hermètic i a la nevera. Tenir-ne a mà sempre va bé per afegir en una picada per a guisats, arròs, fideus a la cassola o altres i també es pot emprar per a tot tipus de pastissos, galetes o pans. També són un bon complement en una amanida o per fer un farcit d’un pollastre o altres aus i són una bona opció per decorar una crema, un gelat o afegir-ne al iogurt, kèfir o mató preferits.