Espàrrecs de Gavà amb ous eco i oli d’oliva arbequina

Ingredients:

  • 16 espàrrecs de Gavà
  • 5 cl d’oli d’oliva verge extra
  • 5 g de sal
  • 20 g de sucre
  • 1 ceba tendra
  • 20 cl de brou de verdures
  • 5 cl de vinagre de vi blanc
  • 1 patata Monalisa. 

Elaboració:

1

Peleu els espàrrecs arrencant la pell des de la punta fins a la base de la tija. Talleu-los i deixeu, si fa no fa, 15-20 centímetres d’espàrrec, començant per la punta. Reserveu la base de la tija.

2

Bulliu els espàrrecs amb sal i sucre, entre 5 i 10 minuts, fins que quedin tendres, però no massa. Retireu-los de l’aigua i refredeu-los amb aigua amb gel.  

3

En una altra cassola, enrossiu la ceba tendra picada amb una mica d’oli, afegiu-hi les tiges dels espàrrecs i la patata pelada, tallada a daus petits. Ofegueu-ho i cobriu-ho amb brou de verdures. Quan estigui tot cuit, rectifiqueu de sal i tritureu-ho fins que us quedi una crema fina. Coleu-la i reserveu-la.

4

Poseu 1 litre d’aigua, sal i 5 centilitres de vinagre en una olla petita i, quan arrenqui el bull, tireu-hi, d’un en un, els ous i coeu-los 4-5 minuts a foc suau. Retireu-los i escorreu-los a sobre d’un paper absorbent.

5

Poseu la crema d’espàrrecs en un plat i, a sobre, col•loqueu-hi quatre espàrrecs acabats de coure i un ou escalfat. Amaniu-ho amb oli d’oliva i escates de sal.

Al·lèrgens:

 

 sulfits.