Arròs melós de musclos i allioli de yuzu
Ingredients:
- 200 g d’arròs
- 1 kg de musclos
- 1 ceba tendra
- 1 gra d’all
- 3 cullerades de salsa de tomàquet
- Unes gotes de salsa picant (al gust)
- 1 copa de conyac
- 1 got de vi blanc
- 1 got de brou de peix
- Julivert
Per a l'allioli de yuzu:
- 1 ou
- 1 tub de pasta de yuzu (o suc)
- Oli de gira-sol
- ½ all
- ¼ de suc de llimona
Elaboració
1
Netegeu bé els musclos per fora i retireu-ne les barbes. Piqueu la ceba tendra i el gra d’all i sofregiu-los en una cassola amb un raig d’oli.
2
Afegiu-hi els musclos i aboqueu-hi el conyac.
3
Mulleu-ho amb el vi blanc i deixeu que s’evapori l’alcohol. Incorporeu-hi la salsa de tomàquet i la salsa picant.
4
Cobriu-ho amb el brou de peix i empolseu-ho amb julivert picat.
5
Cuineu-ho, tapat, fins que els musclos s’obrin. Després, retireu els musclos i afegiu l’arròs a la salsa.
6
Coeu-ho 17 minuts, remenant de tant en tant, fins que tingui una textura melosa. Afegiu-hi els musclos, nets, rectifiqueu el punt de sal i coeu-ho tot junt durant 3 minuts més.
7
Condimenteu-ho amb julivert picat i un raig d’oli i remeneu-ho bé perquè lligui.
8
Per a l’allioli de yuzu: Poseu l’ou i l’all picat al got de la batedora i tritureu-ho a velocitat mitjana, afegint-hi el suc de yuzu fins que munti bé. Després, afegiu-hi l’oli, a poc a poc. Passeu-ho per un xinès i serviu l’allioli amb l’arròs.