Ingrid Aguiló Aguayo

Investigadora Ramón y Cajal del Grup de Fruites i Hortalisses Processades, que pertany al Programa de postcollita de l’IRTA de Lleida.

Va acabar la tesi el 2010 a la UdL en el camp de les noves tecnologies de processament d’aliments vegetals. Ha fet estades postdoctorals a diversos centres internacionals com l’INRA (França) o el Teagasc (Irlanda) en el camp del processament d’aliments vegetals.
Actualment és investigadora Ramón y Cajal i pertany al Grup de Fruites i Verdures Processades del Programa postcollita de l’IRTA. La seva experiència se centra en l’aplicació de tecnologies innovadores de processament d’aliments per al desenvolupament de productes vegetals d’alta qualitat. Està estretament vinculada a projectes centrats en la prevenció de residus a la cadena de fruites i hortalisses mitjançant la valorització d’excedents o coproductes amb el desenvolupament de nous productes que en permetin la integració a la cadena de valor alimentària.
Fa uns quants anys va iniciar la recerca de noves fonts de proteïna a través de l’exploració de llegums i microalgues i la seva incorporació en la reformulació d’aliments. Actualment és la coordinadora d’un projecte EU-PRIMA (LOCALNUTLEG), que explora els llegums i fruits secs de la regió mediterrània per desenvolupar productes d’alt valor nutricional i gastronòmic rics en proteïna.
Ha participat en un total de 23 projectes de recerca competitius nacionals i europeus i en un total de 37 contractes privats. Ha dut a terme un total de 61 contribucions a conferències i un total de 42 activitats de transferència per al sector. Ha publicat 100 articles científics, 81 dels quals són articles SCI indexats, 12 capítols de llibre, 8 articles de divulgació i és coeditora de dos llibres publicats a Wiley Blackwell. La doctora Aguiló Aguayo té un índex h de 23 segons la base de dades WOS.

 

Imatge

AddThis