Antoni Riera Melis

Catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans.
Ha desenvolupat tota la seva activitat acadèmica i investigadora en el Departament d’Història Medieval de la universitat esmentada.

Ha orientat la seva tasca investigadora al camp de la història de l’alimentació.
Entre el 2000 i el 2014, va coordinar la unitat catalana del Màster internacional d’història i cultura de l’alimentació, que impartien conjuntament les universitats de Bolonya, Tours i Barcelona. Ha coordinat diversos projectes de recerca finançats pel Ministeri i l’Institut d’Estudis Catalans, i ha participat en altres de finançats per la Unió Europea.
Ha col·laborat en obres de referència sobre la temàtica alimentària, com la Histoire de l’Alimentation, dirigida per J.L. Flandrin i M. Montanari, i l’Atlante de l’alimentazione e della gastronomia, coordinat per M. Montanari i F. Sabban. Entre les seves publicacions recents sobresurten Els cereals i el pa a les ciutats catalanes a l’edat mitjana, Barcelona, Institut d’Estudis Catalans, 2017; “Alleviating hunger without pleasing: The original diet proposal of the cistercian order” a M. Piera (ed.), Food and Comunities in the Later Middle Age, Fayeteville, University of Arkansas Press, 2018, pàg. 105-1.291 i 265-274, i “Crisis ceralistas, políticas públicas de aprovisionamiento y seguridad alimentaria en las ciudades catalanas en la Baja Edad Media”, a F. Sabaté (ed.), El poder entre la ciutat i la regió, Lleida, Pagès, pàg. 85-200.

 

Imatge

AddThis