Malbaratament vs Aprofitament

MALBARATAMENT VS APROFITAMENT. GESTIÓ DE RECURSOS ALIMENTARIS

Quant menjar es llença en un dia? El malbaratament alimentari es produeix en totes les fases del cicle de l’alimentació, abans d’arribar a la botiga i després de comprar o menjar. Hi ha moltes maneres d’evitar llençar aliments i no són complicades. A casa es tracta d’organitzar-se i de planificar les compres. Dins i fora de casa, pensar sobre com mengem i per què, apostar per opcions de consum que promoguin una gestió sostenible i reclamar polítiques i dinàmiques que no malbaratin recursos. Aprofitar els aliments és una opció sostenible en tots els sentits.

Descripció de l'itinerari: Hi haurà xerrades per saber-ne més i per conèixer iniciatives que ja treballen per evitar el malbaratament alimentari i crear xarxes d’aprofitament alimentari comunitari. També es podrà experimentar amb tallers i àpats que demostren que el menjar d’aprofitament, a més de ser més sostenible, pot ser saborós i saludable. Conèixer i tastar de primera mà què es pot fer i ja s’està fent per estalviar, llençar menys aliments i menjar de manera més conscient.

Imatge