Bulb de fonoll

El fonoll és un ingredient poc popular a casa nostra, però és un gran aliment amb molts beneficis per a la salut i la dieta. A més, té unes notes aromàtiques i gustatives molt interessants.  

Amb tot, és recomanable introduir aquest aliment a la nostra dieta, ja que ens ajuda a millorar les digestions i a minimitzar problemes d’estrenyiment.

 

Imatge
  • El bulb de fonoll és molt poc calòric i ric en fibra. A més, té vitamines, com l’àcid fòlic, molt recomanat per a embarassades i per combatre els marejos i les nàusees. També en destaca el contingut de vitamina B3 i provitamina A.

  • Cal rentar-los molt bé per treure’n tota la sorra, ja que la part blanca del bulb acostuma a estar en contacte directe amb la terra.

    Les tiges i les fulles es poden fer servir per aromatitzar brous i sopes de peix o per fer infusions. La part blanca del bulb es pot menjar crua, tallada a tires fines, i també la podem coure a la graella, al forn o saltada.

     

  • És una planta 100% aprofitable. Amb el bulb tallat o ratllat en cru es poden fer diversos tipus d’amanides: amb poma i bleda xinesa, o bé barrejat amb menta i amb suc de llimona i oli d’oliva verge extra. Els brots tenen un sabor anisat delicat i es poden emprar, com l’anet o l’estragó, en amanides, per farcir/adobar pollastre o peix, o com a llit sota un peix espasa, per exemple.

    Quan han perdut part de la frescor, se’n pot fer un gratinat amb porro, estovant-los al vapor primer i posant-los en una safata de forn amb nata o crema de llet, parmesà ratllat i cheddar vell ratllat, o bé barrejats amb altres verdures per a sopes. Les fulles també les podem fer servir per fer infusions, molt bones per al sistema digestiu.