Dreceres de barcelona.cat

  • ajuntament.barcelona.cat
  • meet.barcelona
  • Info Barcelona
  • Guia BCN
  • Tràmits
  • Plànol BCN
  • Canals de comunicació
  • Com s'hi va

Català (Canviar idioma)

  • Català
  • Castellano
  • English
  • www.barcelona.cat
  • Català
  • Logo Ajuntament de Barcelona
  • www.barcelona.cat
  • Ajuntament de Barcelona

Dreceres de barcelona.cat

  • ajuntament.barcelona.cat
  • meet.barcelona
  • Info Barcelona
  • Guia BCN
  • Tràmits
  • Plànol BCN
  • Canals de comunicació
  • Com s'hi va

Català (Canviar idioma)

  • Català
  • Castellano
  • English
Vés al contingut

Alimentació Sostenible

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Polítiques alimentàries urbanes
    Polítiques alimentàries urbanes
    • Polítiques alimentàries urbanes
      • Polítiques alimentàries urbanes
      • Polítiques alimentàries urbanes
      • Vincle amb els territoris
      • Pacte de Milà
      • Xarxes estatals i internacionals
      • Documentació
  • Estratègia 2030
  • Què fem?
    Què fem?
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Projectes educatius
      • Agròpolis
      • Instrucció de compra pública alimentària
      • Menjadors més sans i sostenibles
      • Projecte ALIMENTA
      • Programa Cistelles de Pla de Barris
      • Estratègia d'Agricultura Urbana
      • Biomarket
      • Centre d'Intercanvi Alimentari de Proximitat: Terra Pagesa
      • Comerç verd
      • Foodback
      • Terra i Gust
      • Oficina Conjunta d'Alimentació Sostenible
  • Què és l'alimentació sostenible?
    Què és l'alimentació sostenible?
    • Què és l'alimentació sostenible?
      • Què és l'alimentació sostenible?
      • Què és l'alimentació sostenible?
      • El test de l’alimentació sostenible
      • Alimentem-nos bé
      • Enfortim les economies locals
      • Cuidem el planeta
      • Malbaratament i reaprofitament alimentari
      • Agricultura urbana
  • Què pots fer tu?
    Què pots fer tu?
    • Què pots fer tu?
      • Què pots fer tu?
      • Què pots fer tu?
      • Necessites suport per al teu projecte d'alimentació sostenible?
      • On es poden comprar aliments sostenibles?
  • Capital de l'Alimentació Sostenible 2021
    Capital de l'Alimentació Sostenible 2021
    • Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021
      • Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021
      • Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021
      • Setmana de l’Alimentació Sostenible
      • 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària de Milà
      • Ara, aquí les escoles
      • El Menú de les Estacions
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Agenda
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Polítiques alimentàries urbanes
    Polítiques alimentàries urbanes
    • Polítiques alimentàries urbanes
      • Polítiques alimentàries urbanes
      • Polítiques alimentàries urbanes
      • Vincle amb els territoris
      • Pacte de Milà
      • Xarxes estatals i internacionals
      • Documentació
  • Estratègia 2030
  • Què fem?
    Què fem?
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Projectes educatius
      • Agròpolis
      • Instrucció de compra pública alimentària
      • Menjadors més sans i sostenibles
      • Projecte ALIMENTA
      • Programa Cistelles de Pla de Barris
      • Estratègia d'Agricultura Urbana
      • Biomarket
      • Centre d'Intercanvi Alimentari de Proximitat: Terra Pagesa
      • Comerç verd
      • Foodback
      • Terra i Gust
      • Oficina Conjunta d'Alimentació Sostenible
  • Què és l'alimentació sostenible?
    Què és l'alimentació sostenible?
    • Què és l'alimentació sostenible?
      • Què és l'alimentació sostenible?
      • Què és l'alimentació sostenible?
      • El test de l’alimentació sostenible
      • Alimentem-nos bé
      • Enfortim les economies locals
      • Cuidem el planeta
      • Malbaratament i reaprofitament alimentari
      • Agricultura urbana
  • Què pots fer tu?
    Què pots fer tu?
    • Què pots fer tu?
      • Què pots fer tu?
      • Què pots fer tu?
      • Necessites suport per al teu projecte d'alimentació sostenible?
      • On es poden comprar aliments sostenibles?
  • Capital de l'Alimentació Sostenible 2021
    Capital de l'Alimentació Sostenible 2021
    • Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021
      • Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021
      • Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021
      • Setmana de l’Alimentació Sostenible
      • 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària de Milà
      • Ara, aquí les escoles
      • El Menú de les Estacions
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Agenda
  1. Inici

Terra i gust

Terra i gust Festa de l'alimentació sostenible, 22-24 de setembre al Parc de la Ciutadella

Mobil

TERRA I GUST, la Festa de l’Alimentació Sostenible

Divendres 22 de 20:30 a 22:00 h i dissabte i diumenge de 12:00 a 22:00 h

Tastets, showcookings, tallers, premis, concerts… La 3a edició de la festa ens convida a gaudir de la música, el menjar i el beure d’una manera més conscient, amb propostes de qualitat que contribueixen a cuidar del planeta amb pràctiques sostenibles.

Us convidem a gaudir-ne a un nou emplaçament, al Parc de la Ciutadella. Tota una experiència per als sentits!

  • Activitats
  • Restauració
  • Concerts
  • Edició 2022

Activitats

Showcookings, tallers per a tots els públics, tasts i xerrades per aprendre a canviar els nostres hàbits i descobrir el món de la gastronomia des d’unes pràctiques més sostenibles. T’hi esperem!

divendres 22. set

Acte d'entrega de premis
II Premis a la Responsabilitat Gastronòmica d’Slow Food Barcelona
II Premis a la Responsabilitat Gastronòmica d’Slow Food Barcelona

II Premis a la Responsabilitat Gastronòmica d’Slow Food Barcelona

A les 20.30 h

Slow Food Barcelona, que des de 2005 proposa una ecogastronomia de territori, impulsa els II Premis a la Responsabilitat Gastronòmica, per a una xef, una productora i una entitat. 

Entitat: Slow Food Barcelona i Fundació Alícia

Dissabte 23. set

Joc i punt informatiu
Joc de parelles a l'aire lliure
Joc de parelles a l'aire lliure

Memòria i… acció!

De 12.00 a 14.30 i de 17.00 a 20.30 h

Tens bona memòria? Amb aquest joc de parelles coneixerem projectes sostenibles i accions transformadores que es duen a terme a la nostra ciutat. 

Organitza: Barcelona + Sostenible

Taller

Descoberta de les plantes silvestres comestibles

De 12.00 a 13.15 h

Vine a descobrir espècies útils i delicioses que tenim molt a l'abast i ens transporten a tot un món d'olors i sabors diferents.

Entitat: Col·lectiu Eixarcolant

Joc i punt informatiu

Carn de canó: per què mengem tanta carn i com ens emmalalteix?

De 12.00 a 14.30 h

Quin impacte té en la nostra salut i la de l’entorn un consum de carn excessiu? Juga i descobreix propostes de consum més sostenibles.

Entitat: Justícia Alimentària

Joc i punt informatiu

Consum responsable? Aquí t'ho posem fàcil!

Dissabte i diumenge de 12.00 a 14.30 h i de 17.00 a 20.00 h

On comprar productes locals? Coneixes iniciatives que promouen condicions de treball dignes? Fer un consum responsable no sempre és fàcil, apropa't i esvaeix els dubtes!

Entitat: Espai Consum Responsable

Programa de ràdio

L'Arca de Nogué

12.30 a 13.00h

El cuiner Pep Nogué dedicarà la secció “L'arca de Nogué” del programa El suplement de Catalunya Ràdio a “Terra i gust”, la festa de l'alimentació sostenible

Taller familiar
Transformant els residus en adob
Transformant els residus en adob

Transformant els residus en adob!

De 13.15 a 14.30 h

Saps què és el compostatge? En aquest taller aprendrem a transformar les restes orgàniques en adob des de casa teva.

Entitat: Abono Km0

Tast
Cyclic beer farm fundadors
Cyclic beer farm fundadors

Cyclic Beer Farm - La Fermentació Mixta

A les 14.00 h

Degustarem cerveses molt especials, cuinades amb fruites, verdures, herbes o flors ecològiques a la granja familiar i ens explicaran les sinergies entre vi i cervesa.

Entitat: Barcelona Beer Festival

Taller familiar
Sal d’herbes del Mediterrani
Sal d’herbes del Mediterrani

Sal d’herbes del Mediterrani

De 17.00 a 18.30 h

Aprèn les propietats de plantes medicinals de l'àrea mediterrània i prepara la teva pròpia sal d'herbes amb sal ecològica.

Entitat: L'Aresta

Tast
Tast de Collserola Pagesa i vins de Can Calopa
Tast de Collserola Pagesa i vins de Can Calopa

Tast de Collserola Pagesa i vins de Can Calopa

A les 17.00 h

Tast guiat de productes de l’Associació Collserola Pagesa acompanyat amb els “vins de Barcelona” de Can Calopa.

Entitats: L'Olivera i Collserola Pagesa

Joc

Menja de temporada i 100% saludable

De 17.00 a 20.30 h

Esbrina els codis i supera els reptes per descobrir els costos que tenen els ultraprocessats per a la teva salut i la del planeta. Supera les proves per activar la teva vessant més activista!

Entitat: Fundesplai

Showcooking
Quim Caselles
Quim Caselles

La gastronomia Slow Food a Catalunya: cuinem pesca sostenible amb Quim Casellas

A les 18.00 h

Quim Casellas, xef amb Estrella Michelin i membre del col·lectiu Cuineres i Cuiners km0 de Catalunya, que col·laborarà amb La Platjeta.

Entitat: Associació de Cuineres i Cuiners Slow Food Km0

Taller familiar
Fem olivada
Fem olivada

Fem olivada

De 18.30 a 20.00 h

Descobreix el cicle de l’oliva i les seves propietats. Elaborarem un paté d'olives, una recepta saludable i de proximitat.

Entitat: L'Aresta

Xerrada
Andreu Escriva
Andreu Escriva

“Contra la sostenibilitat”, amb Andreu Escrivà

A les 19.00 h

Xerrada amb l’ambientòleg i divulgador Andreu Escrivà sobre els debats que hauríem de tenir presents per traçar els plans de futurs possibles.

Diumenge 24. set

Taller familiar

“Pinta i menja” - Taller artístic amb aquarel·les d’hortalisses

De 12.00 a 14.30 h

Sabies que es pot pintar amb les hortalisses? Desperta la teva curiositat amb unes aquarel·les saludables i acolorides!

Entitat: Manjaretti

Tast i punt informatiu

Tast de productes dels Mercats de Pagès

De 12.00 a 14.30 h

Petit tast de productes de temporada i de proximitat vinculats als mercats de pagès, amb un punt informatiu per explicar els valors que els acompanyen.
 

Participant: Coordinadora de Mercats de Pagès de Barcelona

Tast

Tast de xocolates de comerç just amb els cinc sentits

A les 12.00h

Tast guiat de diferents xocolates de comerç just, amb cacau d’organitzacions productores que han rebut préstecs d’entitats de finances ètiques.
 

Entitat: Oiko Credit

Joc i punt informatiu

"Destape" sostenible

De 12.00 a 14.30 h

Què en saps de la ramaderia sostenible? Juga i descobreix un model de consum amb criteris ambientals, de justícia social i benestar animal. 

Entitat: Associació GENS

Joc i punt informatiu

Consum responsable? Aquí t'ho posem fàcil!

Dissabte i diumenge de 12.00 a 14.30 h i de 17.00 a 20.00 h

On comprar productes locals? Coneixes iniciatives que promouen condicions de treball dignes? Fer un consum responsable no sempre és fàcil, apropa't i esvaeix els dubtes!

Entitat: Espai Consum Responsable

Showcooking
showcooking del CETT
showcooking del CETT

Com ensenyar la gastronomia sostenible i responsable

A les 13.00 h

La gastronomia ja no s’entén a les escoles d’hoteleria sense posar al centre la sostenibilitat, i el CETT n'és una referència.

Entitat: Escola de Turisme, Hoteleria i Gastronomia (CETT), adscrita a la Universitat de Barcelona

Tast

Birra08 - Cuinant oportunitats

A les 14.00 h

Coneixerem les sinergies de Birra08 i Mescladís, mentre es degusten cerveses sense additius ni productes químics; cervesa urbana, honesta i de proximitat.

Entitat: Barcelona Beer Festival

Taller

Agrogym

De 17.00 a 18.30 h

Sabies que la vida pagesa ens connecta amb el cos i amb la terra? En aquest taller tallarem fusta i descobrirem músculs nous!

Entitat: Associació GENS

Showcooking
Rodyna showcooking
Rodyna showcooking

Viatge a Ucraïna a través de la seva gastronomia

A les 17.00 h

El restaurant ucraïnès Rodyna de Barcelona farà un viatge ple d’olors i sabors través de la gastronomia del seu país, amb una mostra d’envinagrats típics del poble. 

Participant: Restaurant Rodyna

Joc i punt informatiu

El Joc de la GPS (Gestió Permacultural del Sistema)

De 17.00 a 18.30 h

Joc cooperatiu “Entre protestes amb propostes”on assolir accions conjuntes, estimulant l'apoderament personal i col•lectiu, amb mirada inclusiva i d'incidència institucional. 

Entitat: Permacultura Atta
 

Exposició i punt informatiu

Comerç amb valor social

De 17.00 a 20.30 h

Saps com fer un consum responsable i comprar productes amb criteri i valor social? En aquesta exposició t’ho explicarem! Coneix-ne les marques i ajuda a ajudar!

Entitat: Associació Som Valor Social

Showcooking
Mònica Escudero Aula cuina
Mònica Escudero Aula cuina

Batch cooking de proximitat i de temporada

A les 18.00 h

Mònica Escudero, periodista gastro d’El Comidista, proposarà com menjar durant la setmana de forma conscient, amb productes dels Mercats de Barcelona.

Entitat: Mercats de Barcelona

Taller

Fem vinagres

De 18.30 a 20.00 h

Vine a tastar diferents vinagres naturals de fruita "lletja" on cadascú podrà aprendre el procés i fer-ne el seu.

Entitat: Zero Waste Bcn

Joc i punt informatiu

Pa sense tomàquet

De 18.30 a 20.00 h

Tindràs a l’abast diversos aliments per descobrir si es trobaven a la taula de Jaume I o a la nostra dieta! 

Entitat: Cuinant Cultures

Showcooking
Pere carrió, xef del Gat Blau
Pere carrió, xef del Gat Blau

Cuinar és un acte polític

A les 19.00 h

Pere Carrió, xef del Gat Blau, millor restaurant sostenible de Barcelona 2021, ens ensenyarà la seva visió de la gastronomia responsable.

Organitza: Oficina Conjunta de l'Alimentació Sostenible (OCAS)

Dilluns 25. set

Àpat
Àpat de reaprofitament de Terra i Gust amb Sobres Mestres
Àpat de reaprofitament de Terra i Gust amb Sobres Mestres

Àpat de reaprofitament de Terra i Gust amb Sobres Mestres

A les 20.30 h

Àpat popular de reaprofitament a càrrec de Sobres Mestres, amb els ingredients i productes que sobraran al Terra i Gust.

  • Preu 19 € (per l’elaboració dels plats, begudes,…).
  • El menú inclou primer plat, segon plat, beguda i postres o cafè. Les begudes seran: refrescos casolans, vi ecològic Humanvins, i cervesa artesana Capfoguer.
  • Reserves a sobresmestres@gmail.com

Entitat: Sobres Mestres

Restauració

A l’espai de restauració trobaràs un ampli ventall de plats i begudes elaborats amb productes ecològics i de temporada de diferents establiments gastronòmics de la ciutat. El preu dels platerets és de 5 € i el de les begudes de 2,5 €. També, una mostra de productores locals que ofereixen tastos de formatges, olis o carns ecològiques.

Imatge

Gyro Sabich | BISTROT LEVANTE

Gyro d'albergínies rostides, amb ou cuit i acompanyat d’amanida fresca de tomàquet, ceba i cogombre, i labneh. Vegeteriana.  

Al·lèrgens: Cereals amb gluten • Ous i productes amb ou • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Sèsam i productes amb sèsam

La puntuació ambiental del Gyro Sabich del restaurant Bistrot Levante, és de 8,5 punts.

Imatge
Pita Kofta

Pita Kofta | BISTROT LEVANTE

Pita farcida de mandonguilles de vedella amb amanida fresca d’escarola, tomàquet, cogombre i ceba, sobre una base de labneh i tahina.

Al·lèrgens: Cereals amb gluten • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Sèsam i productes amb sèsam.

La puntuació ambiental de la recepta de Pita Kofta, del restaurant Bistrot Levante, és de 7,5 punts.

Imatge
Arros cantonès Casa Xica

Arròs fregit cantonès amb kimtxi| CASA XICA

Arròs fregit a la planxa amb gingebre, all i col xinesa, amb kimtxi de col. Vegeteriana. 

Al·lèrgens: Soia i productes amb soia • Sèsam i productes amb sèsam

La puntuació ambiental de la recepta d'arròs fregit cantonès amb kimchi, del restaurant Casa Xica, és de 8,8 punts.

Imatge
Taco d'ànec Pekín Casa Xica

Taco d’ànec a la pequinesa | CASA XICA

Tortilla de blat de moro o blat, amb confit d’ànec i salsa pequinesa.

Al·lèrgens: Soia i productes amb soia

La puntuació ambiental de la recepta del taco d'ànec pekín és de 8,8 punts.

Imatge
Pa de vidre amb botifarra de Cal Rovira i ceba en textures

Pa de vidre amb botifarra de Cal Rovira i ceba en textures | CONTRACORRENT BAR

Entrepà de pa artesà amb botifarra de Cal Rovira, llavors de fonoll i ceba.

Al·lèrgens: Cereals amb gluten • Mostassa i productes amb mostassa

La puntuació ambiental de la recepta del pa de vidre amb botifarra de Cal Rovira i ceba en textures és de 8,5 punts.

Imatge
Organic Pulled Beef

Organic Pulled Beef | EL FILETE RUSO

Entrepà de carn de vedella eco amb formatge artesà i ruca

Al·lèrgens: Cereals amb gluten • Llet i productes lactis (inclosa la lactosa) • Mostassa i productes amb mostassa

La puntuació ambiental de la recepta Organic Pulled Beef és de 8,8 punts.

Imatge
Patata brava km 0 amb allioli i salsa picant

Patata brava km 0 amb allioli i salsa picant | EL FILETE RUSO

Patata brava monalisa de proximitat amb allioli i salsa picant. Vegeteriana.

Al·lèrgens: Ous i productes amb ou • Mostassa i productes amb mostassa • Soia i productes amb soia

La puntuació ambiental de la recepta Patata brava km 0 amb allioli i salsa picant és de 9,3 punts.

Imatge
Croquetes d’escalivada a la brasa

Croquetes d’escalivada a la brasa | ESPAI PUNTAL

Croquetes d’escalivada casolana amb pebrot, ceba i albergínia de proximitat, i gel de pebrots verds. Vegeteriana.

Al·lèrgens: Cereals amb gluten • Ous i productes amb ou • Llet i productes lactis (inclosa la lactosa)

La puntuació ambiental de la recepta de les croquetes d'escalivada a la brasa és de 8,3 punts.

Imatge
Pulled pork eco & kimchee

Pulled pork eco & kimchee | ESPAI PUNTAL

Brioix de porc esqueixat amb maionesa de kimtxi.

Al·lèrgens: Cereals amb gluten • Crustacis i productes derivats dels crustacis • Ous i productes amb ou • Llet i productes lactis (inclosa la lactosa) • Peix i productes amb peix • Fruits de closca i productes amb fruits de closca

La puntuació ambiental de la recepta del Pulled pork eco & Kimchee és de 8,8 punts.

Imatge
Sandvitx de carns regeneratives a baixa temperatura

Sandvitx de carns regeneratives a baixa temperatura | GREEN LEKA CAN VALLDAURA

 Pa de brioix amb vedella i maionesa de miso, cabra i maionesa d'herbes, porc senglar i allioli de cacau.

Al·lèrgens: Cereals amb gluten • Ous i productes amb ou • Soia i productes amb soia • Llet i productes lactis (inclosa la lactosa)

La puntuació ambiental de la recepta del sandvitx de carns regeneratives a baixa temperatura és de 8,3 punts.

Imatge
Torna a la vida vegana de tomàquet Mandó

Torna a la vida vegana de tomàquet Mandó | GREEN LEKA CAN VALLDAURA

Còctel estil Bloody Mary amb tomàquet Mandó de Collserola, xampinyons lactofermentats, pastanaga, algues eco i totopos de blat de moro. Vegeteriana i sense gluten. 

Al·lèrgens: Soia i productes amb soja • Api i productes amb api • Mostassa i productes amb mostassa

La puntuació ambiental de la recepta de "Torna a la vida vegana de tomàquet Mandó" és de 9,5 punts.

Imatge
Motomami

Motomami | HAPPY FOODS ECO

Smash burger de vedella eco amb bacó fumat, crema de formatges, ceba caramel·litzada, piparra i tomàquet marinat en pa de brioix by Jordi Morera.

Al·lèrgens: Cereals amb gluten • Llet i productes lactis (inclosa la lactosa)

La puntuació ambiental de la recepta de Motomami és de 7,3 punts.

Imatge
John Lennon

John Lennon | HAPPY FOODS ECO

Hamburguesa vegetariana de kale i quinoa amb crema de formatges, carbassó saltat, ceba caramel·litzada, tomàquet marinat i llavors de carbassa torrada en pa de brioix del Jordi Morera. Vegeteriana.

Al·lèrgens: Cereals amb gluten • Llet i productes lactis (inclosa la lactosa) • Fruits de closca i productes amb fruits de closca

La puntuació ambiental de la recepta del "John Lennon" és de 9,3 punts.

Imatge
Pollastre a la Kíiv

Pollastre a la Kíiv | KORCHMA RODYNA

Pollastre fregit farcit de mantega, julivert i llimona amb salsa picant i patates casolanes.

Al·lèrgens: Cereals amb gluten • Ous i productes amb ou • Llet i productes lactis (inclosa la lactosa) • Mostassa i productes amb mostassa

La puntuació ambiental de la recepta del "Pollastre a la Kíiv" és de 8,3 punts.

Imatge
Vareniki de patates i bolets

Vareniki de patates i bolets | KORCHMA RODYNA

Raviolis ucraïnesos farcits de patates i bolets amb cansalada o ceba caramel·litzada. Opciónal vegeteriana.

Al·lèrgens: Cereals amb gluten • Llet i productes lactis (inclosa la lactosa)

La puntuació ambiental de la recepta del "Vareniki de patates i bolets" és de 9,3 punts.

Imatge
Croquetes de porros i Idiazabal

Croquetes de porros i Idiazabal | LA SOSENGA

Croquetes de porros i formatge Idiazabal. Vegeteriana.

Al·lèrgens: Cereals amb gluten • Ous i productes amb ou • Llet i productes lactis (inclosa la lactosa)

La puntuació ambiental de la recepta de les "Croquetes de porrros i idiazabal" és de 8,5 punts.

Imatge
Caneló de rostit, paté casolà i figues

Caneló de rostit, paté casolà i figues | LA SOSENGA

Caneló de rostit de carn de vedella i pollastre amb paté casolà i figues.

Al·lèrgens: Cereals amb gluten • Ous i productes amb ou • Llet i productes lactis (inclosa la lactosa)

La puntuació ambiental de la recepta del "Caneló de rostit, paté casolà i figues" és de 8,5 punts.

Imatge
Brioix de xai xisqueta amb chutney de carbassa especiat

Brioix de xai xisqueta amb chutney de carbassa especiat | LES FINESTRES DE LLÚRIA

Pa de brioix de mantega farcit de melós de xai xisqueta estofat al seu propi suc acompanyat d'un chutney de carbassa especiada amb anís estrellat, clau i llorer.

Al·lèrgens: Cereals amb gluten • Soia i productes amb soia • Llet i productes lactis (inclosa la lactosa) • Diòxid de sofre i sals de sulfits

La puntuació ambiental de la recepta del "Brioix de xai xisqueta amb chutney de carbassa especiat" és de 8,0 punts.

Imatge
Botifarra vegana a la brasa sobre cremós d’avellanes de Reus, pebrot escalivat i ceba caramel·litzada

Botifarra vegana a la brasa sobre cremós d’avellanes de Reus, pebrot escalivat i ceba caramel·litzada| LES FINESTRES DE LLÚRIA

Botifarra vegana de proteïna de pèsols feta a la brasa sobre un cremós de fred d’avellanes, fet amb aigua, all i llimona, pebrot vermell escalivat en brasa i ceba caramel·litzada. Vegeteriana i sense gluten.

Al·lèrgens: Fruits de closca i productes amb fruits de closca

La puntuació ambiental de la recepta de la  "Botifarra vegana a la brasa sobre cremós d’avellanes de Reus, pebrot escalivat i ceba caramel·litzada" és de 8,5 punts.

Imatge
Boacata de calamars

Baocata de calamars| EL LLAMBER

Pa bao amb calamars fregits i una maionesa de tinta i yuzu.

Al·lèrgens: Cereals amb gluten • Crustacis i productes derivats dels crustacis • Ous i productes amb ou • Mol·luscs i productes amb mol·luscs

La puntuació ambiental de la recepta del "Boacata de calamars" és de 7,5 punts.

Imatge
Venere amb remolatxa i ruibarbre

Venere amb remolatxa i ruibarbre| EL LLAMBER

Arròs negre ecològic guisat amb brou de verdures i un sofregit amb miniremolatxes a baixa temperatura i ruibarbre. Vegà i sense gluten. 

Al·lèrgens: Diòxid de sofre i sals de sulfits

La puntuació ambiental de la recepta del "Venere amb remolatxa i ruibarbre" és de 9,0 punts.

Imatge
Polpette di pane amb formatge edam i salsa bolonyesa vegetal

Polpette di pane amb formatge edam i salsa bolonyesa vegetal| MESCLADÍS

Mandonguilles de pa, espècies, llet, formatge edam amb salsa bolonyesa vegetal. Vegeteriana.

Al·lèrgens: Cereals amb gluten • Ous i productes amb ou • Llet i productes lactis (inclosa la lactosa) • Api i productes amb api

La puntuació ambiental de la recepta del "Polpette di pane amb formatge edam i salsa bolonyesa vegetal" és de 9,0 punts.

Imatge
Brioix de milanesa amb vedella eco

Brioix de milanesa amb vedella eco| MESCLADÍS

Pa de brioix de milanesa amb carn de vedella, tomàquet i lactonesa casolana.

Al·lèrgens: Cereals amb gluten • Ous i productes amb ou • Llet i productes lactis (inclosa la lactosa)

La puntuació ambiental de la recepta del "Brioix de milanesa amb vedella eco" és de 8,0 punts.

Imatge
Ensalada russa by Monocrom

Ensalada russa by Monocrom| MONOCROM

Ensalada russa amb patata, pastanaga i mongeta verda de proximitat, maionesa i ventresca. Vegeteriana (sense ventresca). Sense gluten. 

Al·lèrgens: Ous i productes amb ou • Peix i productes que contenen peix

La puntuació ambiental de la recepta de l' "Ensalada russa by Monocrom" és de 9,0 punts.

Imatge
Entrepà de cansalada del coll de Cal Rovira

Entrepà de cansalada del coll de Cal Rovira| MONOCROM

Entrepà de pa artesà amb cansalada del coll, amb verds i mostassa.

Al·lèrgens: Cereals amb gluten • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Mostassa i productes derivats 

La puntuació ambiental de la recepta de l' "Entrepà de cansalada del coll de Cal Rovira" és de 9,3 punts.

Imatge
“Paquito” de xai

"Paquito” de xai| ZAZA - CUINA I VI

Pa de llet cruixent, xai d'Aragó desfilat, iogurt, cogombre de Can Fisas adobat, menta i llimona ratllada.

Al·lèrgens: Cereals amb gluten • Llet i productes lactis (inclosa la lactosa) 

La puntuació ambiental de la recepta del "“Paquito” de xai" és de 8,0 punts.

Imatge
Ravioli de carbassa amb mantega de sàlvia

Ravioli de carbassa amb mantega de sàlvia| ZAZA - CUINA I VI

Pasta fresca d'ou farcida de carbassa violí, parmesà i amaretti, mantega, sàlvia i parmesà. Vegeteriana.

Al·lèrgens: Cereals amb gluten • Ous i productes amb ou • Llet i productes lactis (inclosa la lactosa) • Fruits de closca i productes amb fruits de closca 

La puntuació ambiental de la recepta del “Ravioli de carbassa amb mantega de sàlvia" és de 8,8 punts.

I també...

Imatge

Els productors del Mercat Terra i Gust

A l’edició d’enguany participen el Mercat Arrels, el mercat de pagès en xarxa, i dos productors més de proximitat.

Granja Lleteria Alpines Les Feixes (mató, iogurt, quefir, llet, formatge fresc, i formatges) • Cal Vicens (formatge, mató, flams i pastís de formatge) • Lo Més Bo de Lleida (forn de coques i panadons de Lleida, coques dolces i altres productes de pastisseria) • Xolís d'Adons (embotit de carn de porc, xolís, llonganissa, hamburguesa, botifarres, secallona, patés, pa de fetge) • Olicatessen (productors d'oli d'oliva verge extra ecològic) • Pinullet Queseria Urbana (formatges de vaca amb llet ecològica)

logo arrels

Imatge

Begudes ecològiques i de proximitat

Tindrem els vins de l’Olivera Cooperativa - Can Calopa, la kombutxa de Lov Kombucha, que també portarà sucs i refrescs ecològics. A més, tornen a col·laborar amb nosaltres Barcelona Beer Festival amb Birra08, Cyclic Beer Farm, L’Estupenda, Kibus, Clúster Craft Beer i La Cervesera del Poblenou.

Imatge

Gelats de proximitat

Cremes gelades elaborades amb un màxim de productes de l'entorn local. El segell DelaTerra (projecte de Delacrem) és sinònim de quilòmetre zero i proximitat.

Imatge

Cafès

The Milk and Coffee: cafè d’especialitat elaborat amb una Velopresso, una bici cafetera que, amb el pedaleig, obté l'energia que permet moldre i fer el cafè.

Concerts

L’escenari de “Terra i Gust” inclou propostes musicals variades per a cada moment del dia. Concerts que acompanyaran els vermuts del migdia, més música en viu per passar una bona estona a les tardes i ritmes més potents que ens faran ballar als vespres. 

Daria Kolomiec

Divendres 22 a les 22h

Aquesta DJ, activista cultural i productora musical recorre el món per donar veu al seu país, amb vinils rars i exclusius que són joies amagades de la música ucraïnesa.

Els Senyora

Dissabte 23 a les 13h

Grup musical andorrà-barceloní amb ritme i ànima de festa. Us faran ballar a ritme de rumba, funk, ska, reggae, salsa i altres estils llatins. 

Jazz contemporani amb la banda Poblet Jazz

Dissabte 23 de 17.30 a 18.30 h

Banda formada per un combo de 10 músics, amb bateria, baix elèctric, teclat, vent i veu.

Liraz

Dissabte 23 a les 22h

Música israeliana moderna amb el sabor ètnic de les arrels perses. Presenta el seu disc Roya (fantasia en farsi), amb ritmes moderns i tradicionals. 

Spice Berberechos

Diumenge 24 a les 13h

El relleu generacional del flamenc-jazz arriba acompanyat de Carles Dénia i Mélodie Gimard, amb qui faran una relectura madurada del Campo de Agramante del músic valencià amb la jove descàrrega del piano de la francesa.

HIP HORNS BRASS COLLECTIVE & ESCANDALOSO XPÓSITO

Diumenge 24 a les 22h

La banda barrejarà en aquest concert el brass de Nova Orleans amb hip-hop, funk, soul i el groove propi de la música afroamericana.
 

Per què Terra i Gust és sostenible?

Imatge

Amb el producte

  • Trobaràs una oferta gastronòmica local, de temporada i saludable
  • Dona suport i promociona petites productores de proximitat
  • Assessora als i les restauradores que hi participen per reduir el malbaratament alimentari
  • Es calcula l’impacte ambiental de tots els platerets que ofereix amb la calcuteca  
Imatge

Amb el planeta

  • S’assegura la recollida selectiva dels residus, garantint la gestió final correcta de les fraccions recollides selectivament. 
  • Redueix el plàstic per materials reciclables i reutilitzables
  • El mobiliari és de fusta recuperada.
  • Les principals organitzacions col·laboradores compten amb el certificat Biosphere de turisme responsable.
  • Aposta per l’energia sostenible amb l’ús de grups electrògens amb certificació sostenible.
Imatge

Amb les persones

  • Fomenta l’economia local amb la contractació de proveïdores autònomes i petites pymes del territori. 
  • El personal de sala, cuina i neteja estan contractats a través de la Fundació Mescladís, que treballa per donar oportunitats a persones en risc d’exclusió.

Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís legal