Tot a punt per a la conferència anual Tomorrow Tastes Mediterranean
El Torribera Mediterranean Center (TMC), un projecte conjunt de la Universitat de Barcelona i The Culinary Institute of America, ha presentat el programa de la cinquena edició de la seva Conferència Internacional Anual, Tomorrow Tastes Mediterranean, un espai de trobada i transferència de coneixement entre cuiners, investigadors, acadèmics i professionals del sector de la restauració, el turisme o la nutrició per al desenvolupament de menús saludables i sostenibles.
Per a Santi Más de Xaxàs, codirector executiu del TMC, “el valor d’aquestes jornades és aconseguir implicar molts sectors perquè treballin conjuntament i que, sobretot, sigui una conferència molt pràctica d’on sortir amb idees concretes per a avançar cap a un objectiu comú: menjar millor i de forma més sostenible. Per això creiem que el cuiner ha d’estar en el centre del debat, ja que, si el menú no és deliciós i ple de sabor, no hi haurà canvi ni evolució que permeti respondre als urgents reptes globals de salut personal i mediambiental d’avui i del futur”.
40 ponents de renom internacional
Una dotzena de sessions, tallers i showcooking conformen el programa d’enguany, en el qual participaran més de 40 experts i líders d’opinió de l’àmbit científic, gastronòmic, de la restauració i la comunicació, vinguts d’universitats, restaurants, empreses tecnològiques, d’alimentació i de nutrició, de diferents llocs del món.
Entre els ponents destaquen els catedràtics Cuilin Zhang i Ramon Estruch, el xef grec Manolis Papoutsakis i la cuinera catalana Maria Nicolau, la influent Chloé Sucreé i el CEO i cofundador de Winnow, Marc Zornes.
L’oli d’oliva verge extra i el peix, al centre del debat
Nous estudis de destacats científics de la nutrició i la salut, exemples de dietes sostenibles de diferents parts del món, la tendència de la Dieta Mediterrània basada en el consum de vegetals, els reptes dels diferents sectors de la gastronomia per a la difusió de patrons dietètics saludables, la sobirania alimentària o les eines per a evitar el desaprofitament alimentari són alguns dels eixos d’aquesta conferència internacional que, enguany, vol prestar una especial atenció al rendiment culinari de l’oli d’oliva verge extra i a les estratègies per a reforçar l’ús del peix en el nostre menú de manera sostenible i saludable.
Una edició amb més aforament
Encara que tota la conferència es pot seguir en línia, després de l’èxit de públic de l’edició 2023, s’ha ampliat considerablement l’aforament de l’espai per a ponències, que tindrà lloc en el Paranimf de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (dilluns 14 d’octubre). Les cuines del Barcelona Culinary Hub (dimarts 15 d’octubre) acolliran els tallers gastronòmics i showcooking dels diferents xefs convidats de la segona jornada.
Tomorrow Tastes Mediterranean és una oportunitat única per a professionals de la restauració, el turisme, l’hostaleria, la salut, i la ciència, així com per a representants d’entitats socials i polítiques que vulguin transformar la salut personal i col·lectiva, a través de la dieta.