El sucre que no veus: ciència i alimentació responsable a la Festa de la Ciència

Dissabte 1 de juny, l’Espai Agròpolis i l’Espai Consum Responsable proposen “El sucre amagat”, un taller lúdic i divulgatiu per identificar el sucre afegit en productes habituals, entendre millor les etiquetes nutricionals i descobrir alternatives més saludables. Tot plegat, dins una nova edició de la Festa de la Ciència, al Born CCM.

Vista general de El Born Centre de Cultura i Memòria amb un tòtem amb el cartell
27/05/2025 - 10:09 h - Comerç i mercats

Molts productes que consumim habitualment contenen més sucre del que aparenten. Per ajudar a identificar-lo i fomentar hàbits alimentaris més saludables, aquest dissabte 1 de juny, de 12 a 14 h, tindrà lloc l’activitat El sucre amagat, a la zona del bar de la Festa de la Ciència. Adreçada especialment a infants a partir de 8 anys i famílies, aquesta proposta combina ciència, salut i joc.

De l’etiqueta a la consciència: un exercici pràctic i visual

A partir d’aliments quotidians i etiquetes nutricionals reals, les persones participants podran observar i mesurar la quantitat de sucre present en diversos productes. L’objectiu és fer visible allò que sovint passa desapercebut i promoure una mirada crítica i informada sobre el que mengem cada dia.

La dinàmica es complementa amb una reflexió compartida sobre alternatives alimentàries més saludables i sostenibles.

La ciència al servei del benestar quotidià

Amb més de 160 propostes, la 18a edició de la Festa de la Ciència torna a El Born Centre de Cultura i Memòria com a gran espai de divulgació. Activitats com ‘El sucre amagat’ connecten la ciència amb els hàbits de vida i acosten el coneixement a través d’experiències vivencials, adaptades a diferents edats i públics.

La celebració compta amb la implicació del sector científic local i es duu a terme al voltant de la Ciutadella del Coneixement, el futur node de coneixement, divulgació, recerca i innovació de la ciutat.

Més informació