El sucre que no veus: ciència i alimentació responsable a la Festa de la Ciència
Dissabte 1 de juny, l’Espai Agròpolis i l’Espai Consum Responsable proposen “El sucre amagat”, un taller lúdic i divulgatiu per identificar el sucre afegit en productes habituals, entendre millor les etiquetes nutricionals i descobrir alternatives més saludables. Tot plegat, dins una nova edició de la Festa de la Ciència, al Born CCM.

Molts productes que consumim habitualment contenen més sucre del que aparenten. Per ajudar a identificar-lo i fomentar hàbits alimentaris més saludables, aquest dissabte 1 de juny, de 12 a 14 h, tindrà lloc l’activitat El sucre amagat, a la zona del bar de la Festa de la Ciència. Adreçada especialment a infants a partir de 8 anys i famílies, aquesta proposta combina ciència, salut i joc.
De l’etiqueta a la consciència: un exercici pràctic i visual
A partir d’aliments quotidians i etiquetes nutricionals reals, les persones participants podran observar i mesurar la quantitat de sucre present en diversos productes. L’objectiu és fer visible allò que sovint passa desapercebut i promoure una mirada crítica i informada sobre el que mengem cada dia.
La dinàmica es complementa amb una reflexió compartida sobre alternatives alimentàries més saludables i sostenibles.
La ciència al servei del benestar quotidià
Amb més de 160 propostes, la 18a edició de la Festa de la Ciència torna a El Born Centre de Cultura i Memòria com a gran espai de divulgació. Activitats com ‘El sucre amagat’ connecten la ciència amb els hàbits de vida i acosten el coneixement a través d’experiències vivencials, adaptades a diferents edats i públics.
La celebració compta amb la implicació del sector científic local i es duu a terme al voltant de la Ciutadella del Coneixement, el futur node de coneixement, divulgació, recerca i innovació de la ciutat.