El programa Impulsem el Que Fas finança 31 projectes d’Alimentació Sostenible i Consum Responsable el 2022

La cooperativa Molsa i Gra Sencer són dos exemples de projectes que han rebut finançament de l’Ajuntament de Barcelona mitjançant el programa IQF.

..
07/11/2022 - 11:03 h - Medi ambient i sostenibilitat Ajuntament de Barcelona

Un total de 31 projectes han estat seleccionats en la modalitat ‘Alimentació sostenible i consum responsable’ del programa Impulsem el Que Fas per rebre finançament aquest any. Són projectes que contribueixen a avançar cap a un consum més eficient i garantir una alimentació sana, justa i sostenible a la ciutat.

Enguany l’Ajuntament de Barcelona ha destinat 3’7M€ al finançament de 263 projectes econòmics innovadors i de proximitat, adaptats a les necessitats dels barris i promoguts dels dels barris i districtes. Aquesta edició és la que ha ofert un import més elevat, i també el que ha arribat a un major nombre de projectes subvencionats. Les subvencions cobreixen fins el 80% del pressupost de cada projecte, un import que reben immediatament, de forma que puguin comptar amb aquest suport a l’impuls de la seva activitat, dinamitzant els barris i districtes de la ciutat. De les 6 modalitats a les que es podien acollir els projectes: 158 són projectes en la modalitat ‘Amunt persianes’, 25 són projectes de la modalitat ‘Innovació socioeconòmica i Economia Social i Solidària en sectors estratègics i en clau territorial’, 42 són projectes del ‘Foment de l’ocupació de qualitat al territori’, 9 són projectes de ‘Turisme responsable i sostenible’, 31 són projectes en la modalitat ‘Alimentació sostenible i consum responsable’ i 7 són projectes de la modalitat ‘Centres de distribució Urbana de Mercaderies d’Última Milla’. Aquest programa es consolida a Barcelona després de sis anys, al llarg dels quals s’hi ha repartit 16’5M€, i s’han subvencionat 839 iniciatives amb un impacte en formacions i serveis que han arribat a 20.000 persones i 5.000 empreses. El 50% dels projectes finanjçats tenen accions i activitats destinades a persones en risc d’exclusió social.

Cooperativa integral Rebost Molsa

Molsa és un dels exemples de la modalitat d’alimentació sostenible i consum responsable que ha rebut finançament enguany. És una iniciativa creada per la comunitat de botigues associades a Bioconsum (una central de compres i serveis per a tendes del sector de l’herboristeria i la dietètica).L’any 2014 els més de 50 comerços membres de Bioconsum van iniciar un debat sobre com podien aprofundir en un procés col·laboratiu que anés més enllà de les compres comunes i els serveis compartits. Així va néixer Molsa l’any 2016, una cooperativa de botigues de salut en què es comparteixen valors i eines comunes a la vegada que es preserva la diversitat, la personalitat i la singularitat de cada establiment.

Es tracta d’una cooperativa de botigues que es basa en la bona nutrició, rica en aliments ecològics, i amb ajuda qual cal de complements alimenticis i teràpies naturals com l’acupuntura, la osteopatia o la kinesiologia. També creuen que és important utilitzar productes de la llar i cosmètics que siguin naturals i sense toxines.

..