El programa Impulsem el Que Fas finança 31 projectes d’Alimentació Sostenible i Consum Responsable el 2022
La cooperativa Molsa i Gra Sencer són dos exemples de projectes que han rebut finançament de l’Ajuntament de Barcelona mitjançant el programa IQF.
Un total de 31 projectes han estat seleccionats en la modalitat ‘Alimentació sostenible i consum responsable’ del programa Impulsem el Que Fas per rebre finançament aquest any. Són projectes que contribueixen a avançar cap a un consum més eficient i garantir una alimentació sana, justa i sostenible a la ciutat.
Enguany l’Ajuntament de Barcelona ha destinat 3’7M€ al finançament de 263 projectes econòmics innovadors i de proximitat, adaptats a les necessitats dels barris i promoguts dels dels barris i districtes. Aquesta edició és la que ha ofert un import més elevat, i també el que ha arribat a un major nombre de projectes subvencionats. Les subvencions cobreixen fins el 80% del pressupost de cada projecte, un import que reben immediatament, de forma que puguin comptar amb aquest suport a l’impuls de la seva activitat, dinamitzant els barris i districtes de la ciutat. De les 6 modalitats a les que es podien acollir els projectes: 158 són projectes en la modalitat ‘Amunt persianes’, 25 són projectes de la modalitat ‘Innovació socioeconòmica i Economia Social i Solidària en sectors estratègics i en clau territorial’, 42 són projectes del ‘Foment de l’ocupació de qualitat al territori’, 9 són projectes de ‘Turisme responsable i sostenible’, 31 són projectes en la modalitat ‘Alimentació sostenible i consum responsable’ i 7 són projectes de la modalitat ‘Centres de distribució Urbana de Mercaderies d’Última Milla’. Aquest programa es consolida a Barcelona després de sis anys, al llarg dels quals s’hi ha repartit 16’5M€, i s’han subvencionat 839 iniciatives amb un impacte en formacions i serveis que han arribat a 20.000 persones i 5.000 empreses. El 50% dels projectes finanjçats tenen accions i activitats destinades a persones en risc d’exclusió social.
Cooperativa integral Rebost Molsa
Molsa és un dels exemples de la modalitat d’alimentació sostenible i consum responsable que ha rebut finançament enguany. És una iniciativa creada per la comunitat de botigues associades a Bioconsum (una central de compres i serveis per a tendes del sector de l’herboristeria i la dietètica).L’any 2014 els més de 50 comerços membres de Bioconsum van iniciar un debat sobre com podien aprofundir en un procés col·laboratiu que anés més enllà de les compres comunes i els serveis compartits. Així va néixer Molsa l’any 2016, una cooperativa de botigues de salut en què es comparteixen valors i eines comunes a la vegada que es preserva la diversitat, la personalitat i la singularitat de cada establiment.
Es tracta d’una cooperativa de botigues que es basa en la bona nutrició, rica en aliments ecològics, i amb ajuda qual cal de complements alimenticis i teràpies naturals com l’acupuntura, la osteopatia o la kinesiologia. També creuen que és important utilitzar productes de la llar i cosmètics que siguin naturals i sense toxines.