Arrenca “Mercats de forquilla”, el cicle de showcookings amb cuina de proximitat i valors
Sis sessions durant l’any per descobrir receptes de proximitat amb xefs guardonats i tastar gastronomia catalana i sostenible.

Amb motiu de la distinció Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, Barcelona impulsa el cicle “Mercats de forquilla”: sis showcookings al llarg de l’any que donen veu a la cuina catalana sostenible, tradicional i innovadora.
El projecte compta amb la participació de restaurants guardonats amb els Premis Barcelona Restauració, que mostraran en directe com preparar receptes que uneixen productes de proximitat i tècniques modernes. Cada sessió estarà dinamitzada per una periodista o divulgadora gastronòmica, que guiarà el públic i aprofundirà en valors com la sostenibilitat, la dieta mediterrània o la traçabilitat dels ingredients.
A totes les persones assistents se’ls lliurarà per escrit la recepta que es cuini, amb els ingredients necessaris i el procés d’elaboració. Posteriorment, totes les receptes es recolliran en un receptari online perquè qualsevol persona les pugui reproduir a casa.
“Cuina marinera del port al plat” amb Terraza Martínez
El primer showcooking se celebrarà el pròxim 17 de maig al Mercat de Provençals, en el marc de la fira Petit Mercat de Mercats, amb el restaurant Terraza Martínez com a protagonista.
El seu director gastronòmic, Juanba Agreda, cuinarà dues receptes que combinen producte fresc de l’hort i de la llotja: espàrrecs blancs de Gavà amb salpicó de marisc i musclos de roca amb all cremat. L’activitat comptarà també amb la participació dels seus proveïdors de confiança, que explicaran de primera mà la realitat del sector pesquer local.
Les persones assistents podran seguir el procés pas a pas i descobrir els secrets d’una cuina honesta, saborosa i compromesa amb l’entorn.
Les places són limitades i cal inscriure’s prèviament aquí.
Calendari de les pròximes sessions
- 14 de juny (Mercat Guineueta) – Sabors, fusió i equilibri amb A La Par.
- 27 de setembre (Terra i Gust) – Plats amb sentit i compromís amb Casa Amàlia.
- 18 d’octubre (Mercat de Mercats) – La veu de l’experiència amb Petit Comité.
- 3-5 novembre (Gastronòmic Fòrum) – Gust Mediterrani d’autor amb Agreste.
- 29 de novembre (Mercat Bon Pastor) – Mengem-nos el barri amb Echegaray.