La Setmana Ciutadana de l'Alimentació Sostenible està present als mitjans de comunicació!

TV3 va emetre el 12 d'octubre Alimentar el futur, un documental sobre els reptes del sistema alimentari que es pot visionar a la carta.

..
10/11/2021 - 20:04 h - Ajuntament Annie Fajardo

El documental Alimentar el futur, que encara podeu veure al web de TV3 a la carta, posa de manifest la relació entre la imminent crisi climàtica i els hàbits alimentaris que seguim dia a dia milers de persones. Aprofitant que enguany Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, la peça ens mostra les problemàtiques socials i ambientals lligades al sistema alimentari actual a través a diverses iniciatives i experiències sorgides a la ciutat. 

Per fer-ho, dona veu a múltiples actors de la cadena alimentària, com ara la pagesia, els pescadors, els cuiners, les distribuïdores, i, en última instància, els consumidors. També hi intervenen altres experts, com la xef Carme Ruscalleda; l’activista rural Vanesa Freixa; el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, o l’epidemiòleg Carlos Alberto González. Aquesta visió panoràmica permet entendre millor quines són les peces que cal moure per anar cap a un model alimentari més sa, just i sostenible. 

D’altra banda, el programa de ràdio independent Carne cruda va emetre un programa en viu des de la plaça Reial de Barcelona amb motiu de la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible. En el transcurs del directe es van entrevistar diverses persones vinculades al món de l’alimentació sostenible entre les quals hi havia Álvaro Porro, comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària de l’Ajuntament de Barcelona. Un dels objectius principals del programa va ser visibilitzar projectes transformadors de la ciutat, com la proposta de la rapera Anier, que va tancar l’acte amb una actuació en viu. El programa es pot seguir aquí.