Maduixots de proximitat al vinagre amb iogurt artesà

Ingredients:

  • 600 g de maduixots catalans de proximitat
  • 5 cl de vinagre de qualitat 
  • 200 g de sucre morè
  • 300 g de iogurt artesà de proximitat
  • 50 g de farina
  • 50 g de mantega
  • 50 g de sucre blanc
  • 1 g de canyella en pols

Elaboració:

1

Netegeu els maduixots i elimineu-ne la part verda amb l’ajuda d’un ganivet. Talleu cada maduixot en 6 trossos, disposeu-los en un bol, afegiu-hi 5 centilitres de vinagre i 120 grams de sucre. Remeneu amb molta cura, tapeu el bol i deixeu-ho reposar un mínim de 12 hores a la nevera. Us quedaran uns maduixots amb molt de sabor i extraordinàriament aromàtics. 

2

Barregeu els 300 grams de iogurt amb 80 grams de sucre.   

3

En un bol, poseu 50 grams de mantega i deixeu que temperi fins que estigui tova o amb textura de pomada. Afegiu-hi la canyella, el sucre i la farina, barregeu-ho fins a obtenir una massa ferma i estireu-la entre dos papers de forn fins que us quedi una làmina uniforme d’aproximadament 2 mil•límetres de gruix. Coeu-la sobre una placa de forn a 170 ºC durant 12 minuts fins a obtenir una galeta gran amb gust de canyella. Una vegada freda, esmicoleu-la amb les mans.

4

En una copa o el recipient que vulgueu, disposeu unes cullerades de iogurt i, al costat, una muntanyeta de la galeta trencada. A sobre del iogurt, col•loqueu-hi les maduixes amb una mica del seu propi suc. Si voleu, podeu decorar-ho amb alguna fulla de menta fresca.

Al·lèrgens:

 sulfits, lactosa, gluten.